טבעוני

כדורי אנרגיה טרופיים

יש  הרבה דרכים ליהנות ממנגו .
הכי כיף כמובן זה הטריים  שעונתם קצרה מידי . פעם חשבתי שמנגו מאיה הם הכי  והתעקשתי לקנות רק אותם .
זה לא שידעתי כל כך להבחין , אבל שמעתי שהם הדבר האמיתי  , אז התעקשתי .
אחר כך למדתי להבחין גם באחרים  ואפילו לאהוב את אלה של הסתיו ,  הירוקים מבחוץ וכתמתמים מבפנים   , עם טעמם האקזוטי והעדין .
כשאלה נגמרים , אני עוברת למיובשים  , מנסה להאריך את זמן המנגו כמה שאפשר .
כשראיתי את כדורי המנגו בבלוג  הנהדר הזה  , שמחתי שמצאתי   ממתק שמשלב מנגו וקוקוס .
חוויה טרופית  של ממש .
שמחתי שיש לי שימוש לקוקוס צ'יפס שקניתי לפני פחות משנה בארה"ב ונח לו במקרר לכשיזדמן .

מקלות הווניל בורבון שקניתי בפריז קצת לפני , הצטרפו לחגיגה . נהיה לי ממש שמח בלב שכל דבר

מוצא בסוף את מקומו .

 

את המנגו  והקשיו  קניתי כאן .
הכדורים יצאו טעימים להפליא ומזכירים טעמים של דקלים , שמש וחופים לבנים (לא שאכלתי פעם חופים…)
הם לא מתקשים במקרר ונשארים רכים ונעימים לנגיסה .
הילה אמרה שאם אני רוצה אותם יותר מוצקים , אולי כדאי להוסיף קצת שיבולת שועל .
רעיון מבריק לדעתי , למי שחייב  שהנגיסה תתנגד לו קצת .

 

כדורי אנרגיה טרופיים :

 

 

  • 100 גר' קשיו טבעי
  • 100 גר'  מנגו טבעי , רצוי מאד לא ממותק . יש כאלו בחנויות טבע .
  • 1/2 כוס קוקוס טחון , אני השתמשתי בשבבי קוקוס לא מתוקים .
  • 1 – 2 כפות דבש / סילאן
  • גרגירים ממקל ווניל שלם . את התרמיל שנשאר תייבשו ואז תכניסו למיכל סגור ותמלאו בסוכר . מתקבל סוכר ווניל הכי שווה בעולם .
  • מיץ וקליפה  מלימון ליים  שלם  , או 1/2 לימון
  • קורט מלח גס

 

ההכנה:

משרים את אגוזי הקשיו בקערית ל 4 שעות

 אחרי 3 ו 1/2 שעות משרים  במים בקערית נפרדת את המנגו    ל 30 דק' , תזמון זה שם המשחק .

 

 

 

מסננים היטב , מנגבים מעודף נוזלים .
מכניסים הכל , למעט הדבש למעבד מזון , ובפולסים מעבדים  למחית אחידה .
מעבירים לקערה ומוסיפים  את  הדבש , מערבבים .
שמים בצלוחית קוקוס טחון .

מרטיבים מעט את הידיים  ולוקחים בכל פעם כמות של כפית אחת , מגלגלים קצת בידיים ואח"כ
בקוקוס . שמים על נייר פרגמנט .

 

 

נותנים מעט להתגבש ומעבירים לכלי , סגור היטב וישר למקרר .
מחזיק שבועיים , אם הצלחתם לאכול כדור אחד ליום .

 עונה בהחלט על הצורך במתוק ופי אלף יותר בריא…

 

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

8 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *