טבולה שקדים ירוקים
בדרך לנטף , בשיפולי הדרך .
תמיד באותו הזמן , בעונת האביב ניתן להבחין בשקדיות הפורחות , מרהיבות בגווני הלבן שלהן .
תמיד חייבת לעצור , להתבונן ביופי שלהן מקרוב , לא מתאפקת .
לא עובר זמן ותפארת הפריחה נעלמת והעצים מתמלאים בשקדים ירוקים קטנים ורכים שמציצים מבעד לעלווה הירוקה של העצים .
את השקדים האלה אני מוצאת אצל הירקן החביב עלי באבו גוש .
קטנים , פריכים , מעט חמצמצים מכוסים בפלומה דקה לבנה .
לרוב אוכלת אותם כך , לא ממתינה .
הפעם קניתי כמות גדולה והחלטתי שאני מכינה מהם משהו .
המחשבה הייתה גולמית , טרם החלטתי כיצד הרעיון מתגבש לו .
מניחה אותם לפני , ומחליטה ללכת עם תחושותיי .
חושבת על מה שמתאים להם , על איזון טעמים .
חושבת על טעמם החמצמצץ ומחליטה שהם זקוקים למתיקות , עשבי תיבול , ושהסלט יהיה פריך , אבל גם תהיה בו רכות מסוימת .
ולמה אני כותבת את זה , מאחר וברגע שהרעיון קיים , תוכלו לשנות בסלט הזה את מרכיביו , להתאים אותו לטעמכם , להוסיף , לגרוע .
העיקר שיהיה מאוזן בטעמיו .
מה צריך?
- 200 גר' שקדים ירוקים טריים
- 4-5 צנוניות קטנות טריות או צנון אבטיח
- 2 כפות גדושות אוכמניות קטנטנות או רגילות , אפשר גם כמובן כל פרי יבש מתקתק מעט , אפשר גם פרי טרי .
- 1 פלפל צ'ילי קטן חריף (לא חובה , אבל מוסיף )
- 1/4 כוס בורגול עבה או דק
- עשבי תיבול בשפע : כוסברה , פטרוזיליה , כמה ענפי נענע .
- תפוז דם או רגיל מפולטים
- מלח
- 4 כפות שמן זית משובח
- מיץ מ 1/2 לימון
- 4 בצלים ירוקים
- 1/2 בצל סגול קצוץ דק
ההכנה:
- משרים את הבורגול במים עד כיסוי . למשך כ- 20 דק' . מסננים וסוחטים היטב .
2 .שוטפים היטב את עשבי התיבול , מייבשים בתוך מגבת , עשבי התיבול צריכים להיות יבשים מנוזלים .קוצצים דק מאד. תבחרו כרבע חבילה של כוסברה ופטרוזיליה , רצוי מאד להסיר את העלים מהגבעולים .כמו כן 4 ענפים של נענע וגם כאן כדאי להסיר את העלים , הגבעולים קשים ולא נעימים לאכילה .
3. שוטפים את הבצלים וקוצצים דק .
4.קוצצים דק את הפלפל החריף .
5. שוטפים וחותכים את הצנוניות דק מאד לפי חיתוך השקדים .
6. חותכים את השקדים לפרוסות דקות מאד לאורך השקד או לרוחבו , כך תחתכו גם את הצנוניות .
7. מפלטים את התפוז : מסירים את הקליפה העבה ואת הדקה , נזהרים לא לפגוע בלב התפוז . עכשיו עם סכין דקה עוברים בין הפלחים ומפרידים אותם זה מזה .
8. ממש לפני הארוחה , מרכיבים את כל חומרי הסלט , מתבלים במלח , שמן זית ולימון . לשים לב שהשקדים חמוצים ולכן הם לא זקוקים להרבה לימון .
אפשר כמובן להוסיף שקדים , או אגוזים , או צנוברים קלויים במחבת ללא שמן .
אני פחות אוהבת עומס כזה , אבל הפריכות יכולה מאד להוסיף למי שאוהב .