טבעוני

אדום אביב – אורז בצבעים של סלק

יש רגע קצר בין אדר לניסן

שהטבע צוהל בכל פה

הוא שופע חיים

שיכור ומבושם –

איך שיופי יכול לרפא!

(דויד גרוסמן)

אני מודעת לגמרי למחזוריות וליופי הזה של הטבע , במיוחד עכשיו עם הפריחה הנפלאה וכל הירוק הזה .

גם אם היו מרחיקים ממני את לוח השנה ולא נותנים לי אפילו להציץ . הייתי יודעת שזה אביב .

הייתי יודעת לפי השמחה בלב , איתה אני מתעוררת בבוקר . ישר פותחת חלון ונושמת לי אוויר , ממלאה את הריאות שיהיה לי ברזרבה לפני שאלך לעבודה .

לובשת סוודר דק , אני שבלי מעיל לא זזה מטר , משילה שכבות של פנים וחוץ , מתכוננת לאביב.

בדרך לעבודה , מימיני הים ומשמאלי שדות של חרציות עם כתמים של כלניות .
ברגעים כאלה אני שמחה שאני לא גרה בתל אביב אהובתי . כי איפה שם בדרך לעבודה ילווה אותי הים ושדה חרציות .

אלה הימים בהם כל צבע זוהר יותר מתמיד , אולי כי השמש עדיין רכה וחומלת.

הסלק ארגמני יותר מתמיד , האדום שלו זוהר ומרגש . מתאים לי כל כך לחשוב עליו עם אורז מלא , ולחשוב על הצבע הנהדר שהסלק יעניק לו .

סלק ואורז בתנור

הסלק פרוס דק , משמש מצע לאורז ומעניק לו צבע אדום עז ומתיקות .

כאילו לא מספיק , כל הצבע הזה , הוספתי גם עגבניות טריות ומעט רסק עגבניות . מה שהופך את התבשיל הזה למרהיב .

אפשר להכין לשולחן החג , מנה שתצבע את השולחן בצבעים נהדרים , לצד כל מנת בשר .

לצמחונים זו חגיגה ונחמה גדולה .

אני אוהבת לאכול את המנה עם כף גבינת לבנה למעלה וזרזיף קטן של שמן זית . החמיצות של גבינת הלבנה , מעניקה טוויסט מיוחד למנה הנפלאה הזו .

אזהרה קטנה : אל תתנו לתמונות לתעתע בכם . אדום לא מצטלם הכי טוב . התמונות לא משקפות לגמרי את יפי המנה.

מה לקנות:

 

  • 5-6 סלקים טריים שבטריים בגודל בינוני , הכי כדאי עם כל העלים הוורודים שמחוברים אליו (שוק האיכרים) ואז אפשר גם לקצוץ חלק מהעלים ולהוסיף לתבשיל.
  • 2 + 1/2 כוסות אורז מלא או רגיל ,שטוף היטב ומסונן
  • 2 עגבניות בינוניות , חתוכות לקוביות קטנות.
  • 1 בצל סגול גדול , קצוץ דק .
  • 1/4 חב' כוסברה קצוצה דק
  • 1/4 חב' פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3 ענפי סלרי (רצוי הליבה) קלופים וקצוצים דק
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • מיץ מ1/2 לימון
  • 1/2 כפית אבקת כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק או 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 ו 1/2 – 5 כוסות מים
  • מלח לפי הטעם

איך מכינים:

מקלפים את הסלק , פורסים לפרוסות דקיקות עם סכין חדה או מנדולינה.

משמנים תבנית מלבנית או מרובעת ומסדרים את פרוסות הסלק .

מערבבים בקערה את האורז , עגבניות , עשבי התיבול , הסלרי , בצל , לימון , שמן זית והתבלינים .

מערבבים את רסק העגבניות והמים .

מניחים את האורז על הסלק .

יוצקים את המים . מכסים בנייר כסף .

מכניסים לתנור למשך 1 ו 1/2 – 2 שעות .

ב10 הדק' האחרונות , מסירים את נייר הכסף ומזהיבים מעט .

 

ואם כבר סלק….

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

5 תגובות

  1. לא הבנתי איך מבצעים את בניית התבשיל בתוספת עוף, אני חושב שזה יראה והטעם יהיה מצוין, דרך אגב יש משהו שנקרא PUKING RAINBOW, זה בדיוק מה שאני עושה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *