הגשם נפל על האדמה מהצהריים , לא פסק . המשיך אל החשיכה שרמזה על בואה.
הגשם צנח על העצים שמתחתינו , מכביד את ענפיהם מטה . טיפות הגשם בהקו בצלילותם על העלים .
האור שבבית נסוג אל החשיכה שפלשה פנימה.
דמיינתי אח עצים לוהט ומשמיע קולות של עצים שקורסים תחת הלהבה . נאלצתי להסתפק בחום המזגן .
המחשבה הייתה על תבשיל סמיך , חורפי שנותן תחושה של בית .
נזכרתי פתאום בגעגוע בתבשיל עוף וכופתאות שהכנתי לפני שנים.
המחשבה והגעגוע , הרצון בתבשיל ביתי מלא בזיכרונות , הוליך אותי אל חומו של המטבח .
תבשיל של עוף וכופתאות
שורשים , גזר , בצל ושום מיטגנים להם לאט , מזהיבים ונותנים את טעמם לתבשיל הסמיך הזה .
הכופתאות לוקחות אליהן את הרוטב הזה והוא מחלחל לתוכן .
מתקבל תבשיל שכל חריפותו היא מפלפל שחור . הווה אומר תבשיל מזרח אירופאי , מלא טעמים של כל מה ששמנו בתוכו.
המתכון לקוח מתוך הספר של רות סירקיס , המטבח באהבה .
- מה צריך:
- 1 שורש סלרי
1שורש פטרוזיליה
3 גזרים גדולים
2 בצלים גדולים קצוצים
4 שיני שום שמנות קצוצות .
5-6 כרעי עוף , מופרדים או לפי הצורך.
מלח , פלפל שחור
4 כפות שמן
3 כוסות מים . - לכופתאות:
2 כוסות קמח
1 כפית גדושה אבקת אפיה - 1 כפית מלח
6 כפות שמן
2 ביצים
3/4 כוס מים.
אפשר להכין מחצית כמות לכופתאות.
ההכנה:
מקלפים את הגזר , שורש סלרי ופטרוזיליה . שוטפים היטב .
קוצצים הכול לקוביות קטנות.
מחממים שמן בסוטאז' רחב שיכיל את הכול .
מוסיפים את הירקות הקצוצים
מטגנים עד שמזהיב , בוחשים מידי פעם , משך הטיגון כ-5 דק'.
מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים / מזהיבים משני הצדדים על להבה בינונית , עד שיזהיבו מעט .
ממליחים ומפלפלים .
מוסיפים מים , מביאים לרתיחה .
מנמיכים להבה ומבשלים כ-40 דק' .
מערבבים היטב את כל חומרי תערובת הכופתאות , עד שהיא אחידה .
בעזרת שתי כפות מניחים בצורה זהירה את הכופתאות בתוך הרוטב (אם חסרים מים , מוסיפים מעט מים לרוטב)
מרווחים את חלקי העוף כדי ליצור מקום לכופתאות .
מבשלים עוד 20 דק' , הופכים את הכופתאות ומבשלים עוד 15 דק' .
הכופתאות תופחות.
6 תגובות
מזכיר את אמא אחותי?
נכון מאד אחותי !
מאד מזכיר את המטבח שלה והטעמים הנפלאים שלה
נראה נפלא,
טוב שקיימים ערבי שישי המשפחתיים לבישולים מיוחדים כמו זה.
תודה דניאל !
נכון מאד , מחכה לערבי שישי תמיד , הם התמצית עבורי.
תודה על המתכון
כמה מים להוסיף לסיר בשלב הראשון,
כשרק מבשלים את חלקי העוף ?
הי
בתחילת התבשיל שמים 3 כוסות מים .
בשלב הוספת הכופתאות , בודקים אם יש מספיק רוטב , אם חסר , מוסיפים עוד כוס מים .
בהצלחה ותודה ❤️