אסייתי

קערית הסושי שלי

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

אני לא מכינה סושי.

לא כי יש לי משהו עקרוני נגד סושי , נהפוך הוא , אני מכורה לסושי , במסעדות..

למרות שלקחתי קורסים אין סופיים להכנת סושי , עדיין הפוטנציאל נשאר בלתי ממומש . כל המתכונים והידע הנדרש ספונים בבטחה , ליום הגורלי בו אכין סושי לגמרי לבד .

אלא שבינתיים ממש התחשק לי סושי ואז שמתי לב לעובדה שהחשק לסושי

,צף במחזוריות הקשורה לגמרי לעונות השנה . בחורף , הס מלהזכיר .

איך שמתחיל האביב , אוכל קל וצמחוני , נכנס לרשימת הטופ שלי.

כדי להשקיט קצת את הרעש שהתהווה לו בבטן ובראש , ממלמל בלחש ואחרכ' בקול , סושי!!! . הלכתי אל פיצוי הסושי שלי : קערית הכמו סושי .

קערית נחמה שמרגיעה קצת את הרעש הזה ומאפשרת לי להרוויח זמן 🙂

אני מודעת לכך שקיימת סכנה , שכל אוהבי האוכל המדמם ינוסו על נפשם.

נכנסים לרשימה גם אלה שיש להם יחסי עוינות נגד טופו . לא שהוא אי פעם עשה להם משהו , אבל הם מראש לא סובלים אותו . יכול להיות שמבחינת יחסי הציבור , עדיף להם להשתייך לקהילת הקרבונרים ?

אבל גם לאלה אני מציעה תקווה במתכון , לכו על פיסות חזה עוף או פרגיות שמנמנות מושרות באיזה רוטב אסיאתי טוב ומוקפצות בקלילות על המחבת .

או מה דעתכם בכלל על פרוסות סשימי של דג טרי , זה טעים וגם טרנדי:-)

קערית כמו סושי

מה צריך:

 

  • 2 כוסות אורז עגול מלא , אורז חום , או אורז רגיל רק למי שחייב .
  • 2 ו 1/2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 10 גבעולי אספרגוס
  • סלסלה של אפונה סינית טרייה
  • לגמרי במקרה הייתה לי גם אפונה טרייה ירוקה , אז הוספתי חופן ממנה , מה שמוכיח שהכל הולך , כי זה היה מאד טעים . אבל זו תוספת לגמרי לא הכרחית .
  • 2 כפות שומשום לבן
  • 1 כף שומשום שחור
  • 1 כף שומשום וואסבי (שומשום שמצופה בווסאבי ) לא הכרחי.
  • 2 אצות או 2 כפות תיבול לאורז שמצאתי בח"ול 🙂 , אולי יש גם בארץ?? תיבול נפלא לאורז ומומלץ מאד.
  • 2 כפות מירין
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום גדולות קצוצות דק
  • חתיכה של 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • קובייה גדולה של טופו (250 גר')
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק

לאורז:

שוטפים היטב את האורז , מסננים . שמים בסיר , מוסיפים מים ומלח ומביאים לרתיחה . מנמיכים להבה ומבשלים עד שרך ואין מים , בערך 40 דק' לאורז מלא  ,  משאירים את הסיר מכוסה .

לאורז רגיל , יספיקו 1 ו 1/2 כוסות מים  , ומשך בישול של 20 דק' .

בינתיים מחממים תנור ל 200 מעלות , מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את האצות , אופים כ – 8-10 דק' , האצה מתייבשת קצת ומשנה צבע . מוציאים מהתנור . מקררים מעט ומפוררים לפיסות קטנטנות .

מוסיפים לאורז את האצה המפוררת כף שומשום לבן ואת השומשום השחור מתבלים ב מירין , חומץ אורז , כף שמן שומשום ופלפל שחור גרוס .

הטופו:

חותכים את הטופו לקוביות קטנות , משרים בכף רוטב סויה ומניחים ל10 דק' .

מחממים מחבת , מוסיפים 1 כף שמן זית . מטגנים את קוביות הטופו עד הזהבה מעבירים לנייר סופג .

אספרגוס ואפונה סינית:

קוטמים את ה1/3 התחתון של האספרגוס , שוטפים ומייבשים ב מגבת נייר . חותכים את ראשי האספרגוס , ואת הגבעול חותכים למקטעים של 3 ס"מ  .

אם הגבעולים עבים , חוצים את המקטעים . אם האספרגוס דק , אין צורך לחצות אותם .

מורידים לאפונה הסינית את הסיב שעובר בחלקה הפנימי הקעור בעזרת סכין .

שוטפים ומנגבים את האפונה.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה מספיק להכיל את הכל . מוסיפים את השום , הג'ינג'ר ופלפל הצ'ילי , מטגנים כמה שניות ומוסיפים את האספרגוס והאפונה .
מטגנים על אש גבוהה כ – 2 דק' . מתבלים ב2 כפות רוטב סויה , כף שמן שומשום , כף שומשום לבן ומלח לפי הטעם . מסירים מהאש , כל תהליך הטיגון אמור להיות כ- 3 דק' , כדי לשמור על הפריכות של הירקות .

עורמים קערית באורז , שמים כמות נדיבה של אפונה ואספרגוס , מפזרים טופו ואת הבצל הירוק . אם חסר מלח , מוסיפים עוד כף רוטב סויה .

הצעות לגיוון:
גזר חתוך לג'וליינים דקים

אבוקדו חתוך לפרוסות

נתח טונה צרוב קלות וחתוך לפרוסות דקות .

סשימי טרי

מלפפון ירוק מרוקן מתוכנו , וחתוך אף הוא לג'וליינים .

חתיכות של ג'ינג'ר כבוש

קוביות קטנות של חזה עוף שהושרה ברוטב אסייתי , והוקפץ קלות במחבת
אפונת וואסבי גרוסה.

אפשר ואף מומלץ לאכול את האפונה והאספרגוס כמו שהם.

ובכלל , מה שאתם אוהבים .

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

10 תגובות

  1. כצמחונית שבעבר אהבה מאד סושי, עשית לי את היום והעלית אצלי חיוך מאוזן לאוזן 🙂

    תודה רבה לך והמשך יום נפלא!

  2. הגירסה שלי:
    אורז
    סלמון טרי / מעושן
    פטריות שיטקי
    כל מה שרוצים.
    חותכים את האצות למלבנים לפי הקוים שלהם ואז לחצי.
    עם מקלות לוקחים עלה, תופסים איתו את האורז והמטעמים.
    ממש קל וממש טעים.
    אני אוהבת בצד גם חמוצים יפנים 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *