התפר בין הקיץ וסתיו מביא איתו בריזה נעימה .
שמש שקרניה אינן צורבות וחומן נעים .
ישנם עדיין מאבקי כח בין הקיץ והסתיו, מלווים בחמסינים אחרונים וגשמים ראשונים .
אני אוהבת את המעבר הזה ועיניי כבר נשואות להבטחות הסתיו.
אני כבר התחלתי במטבחי להכין מאכלים יותר כבדים ומתובלים כמו המנה ההודית הזו , שחריפותה מתונה , אך יש בה שפע של תבלינים .
אני אוהבת לאכול אותה לצד אורז , סחיטת לימון למעלה , ואפילו קצת יוגורט למעלה לאיזון הטעמים ולקרירות שתבוא בפה ותמתן קצת את להט הטעמים .
אם אתם אוהבים אוכל הודי כמוני , שתמיד יכלול רשימה של תבלינים מיוחדים ומאד ספציפיים , כדי לשמור על אוטנטיות , תצטרכו לקנות את כולם או חלקם .
אני שומרת את שלי במקרר ותמיד מרעננת אותם עם טיגון קצר במחבת יבשה .
יש היום הרבה חנויות שאפשר לקנות בהן תבלינים הודיים .
תוכלו לקרוא בפוסט הזה על תבלינים והיכן אפשר לרכוש אותם .
לפעמים אני מרחיקה וחוזרת עם כל מיני תבלינים כשאני מבקרת בח"ול, ואפילו מזמינה מאמאזון .
כזו אני , אבל תמיד אפשר למצוא תחליפים בארץ .
המנה הזו היא טבעונית .
אפשר לכלול אותה בארוחה הודית , או לצרף אותה לארוחה אחרת ,זו מנה שתוסיף עניין לשולחן .
מה צריך?
- 2 כפות שמן זית או שמן ניאטרלי
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 1 שן שום גדולה כתושה
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק או מגורד על מגרדת .
- 1 פלפל חריף ירוק קצוץ דק
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 2 כפיות אבקת כמון
- 1/2 - 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית אבקת מנגו , שנקראת amchoor poowde או להשתמש ב 2 כפות מיץ לימון שיעניקו חמיצות .
- 2 כפיות פפריקה
- 1 כפית גראם מאסאלה
- 2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות קטנות או קופסה של עגבניות חתוכות משומרות
- 1 כוס מים
- 2 כוסות חומוס , שהושרו לילה במים , ובושלו עד שהחומוס רך או קופסה שימורי חומוס . אני כמובן בעד חומוס שבישלנו
- 1/2 כפית מלח או לפי הטעם .
- 1/2 כפית זרעי כמון שלם
- 1/2 צרור כוסברה טריה שטופה וקצוצה דק
ההכנה:
נחמם את השמן בסיר רחב .
נוסיף בצל , שום ג'ינג'ר והפלפל החריף.
נטגן על להבה בינונית עד שמזהיב מעט .ננמיך להבה ונוסיף את הכוסברה הטחונה , כורכום , כמון, פפריקה חריפה וזרעי הכמון השלם.
נוסיף גם את אבקת המנגו אם יש לנו , הפפריקה , וגראם מאסאלה.
נטגן כדקה עם תערובת הבצל על הלהבה הנמוכה .
נוסיף את העגבניות עם המיצים שלהן .
נוסיף גם את החומוס והמים.
ניתן לתערובת להתבשל כ- 10 דק' ללא מכסה .
נוסיף מלח ומיץ הלימון .
נתקן טעמים , מלח , עוד לימון לטעם חמצמץ מעט .
נוסיף את הכוסברה הטריה , נכסה ונבשל עוד 10 -15 דק' .
נגיש עם צ'אפטי , יוגורט ואולי אורז.