טבעוני

צֶ'אנָה מָאסָאלָה/תבשיל חומוס הודי

התפר בין הקיץ וסתיו מביא איתו בריזה נעימה .
שמש שקרניה אינן צורבות וחומן נעים .
ישנם עדיין מאבקי כח בין הקיץ והסתיו, מלווים בחמסינים אחרונים וגשמים ראשונים .
אני אוהבת את המעבר הזה ועיניי כבר נשואות להבטחות הסתיו.
אני כבר התחלתי במטבחי להכין מאכלים יותר כבדים ומתובלים כמו המנה ההודית הזו , שחריפותה מתונה , אך יש בה שפע של תבלינים .
אני אוהבת לאכול אותה לצד אורז , סחיטת לימון למעלה , ואפילו קצת יוגורט למעלה לאיזון הטעמים ולקרירות שתבוא בפה ותמתן קצת את להט הטעמים .

אם אתם אוהבים אוכל הודי כמוני  , שתמיד יכלול רשימה של תבלינים מיוחדים ומאד ספציפיים , כדי לשמור על אוטנטיות , תצטרכו לקנות את כולם או חלקם . 
אני שומרת את שלי במקרר ותמיד מרעננת אותם עם טיגון קצר במחבת יבשה . 
יש היום הרבה חנויות שאפשר לקנות בהן תבלינים הודיים .
תוכלו לקרוא בפוסט הזה על תבלינים והיכן אפשר לרכוש אותם .
לפעמים אני מרחיקה וחוזרת עם כל מיני תבלינים כשאני מבקרת בח"ול, ואפילו מזמינה מאמאזון . 
כזו אני , אבל תמיד אפשר למצוא תחליפים בארץ .
המנה הזו היא טבעונית .
אפשר לכלול אותה בארוחה הודית , או לצרף אותה לארוחה אחרת ,זו מנה שתוסיף עניין לשולחן .

מה צריך?

ההכנה:

נחמם את השמן בסיר רחב .
נוסיף בצל , שום ג'ינג'ר והפלפל החריף.
נטגן על להבה בינונית עד שמזהיב מעט .ננמיך להבה ונוסיף את הכוסברה הטחונה , כורכום , כמון, פפריקה  חריפה וזרעי הכמון השלם.
נוסיף גם את אבקת המנגו אם יש לנו , הפפריקה , וגראם מאסאלה.
נטגן כדקה עם תערובת הבצל על הלהבה הנמוכה .
נוסיף את העגבניות עם המיצים שלהן .
נוסיף גם את החומוס והמים.
ניתן לתערובת להתבשל כ- 10 דק' ללא מכסה . 
נוסיף מלח ומיץ הלימון .
נתקן טעמים , מלח , עוד לימון לטעם חמצמץ מעט .
נוסיף  את הכוסברה הטריה , נכסה ונבשל עוד 10 -15 דק' . 
נגיש עם צ'אפטי  , יוגורט ואולי  אורז. 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *