בשר

עוף ואורז בתנור או קדרה אחת וחסל….

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

הפשטות היא הטרנד העכשווי.

יכול להיות שהפשטות היא הנוגדן למורכבות , לחיי הסטרס המואצים , וחוסר הביטחון שבחיים. כל דבר יכול להפר את האיזון הקל שאנחנו מצליחים להשיג.

ייתכן שאני מוצפת מידי , המון ידע זורם כל הזמן , הצורך הדחוף להתעדכן כל הזמן , משאיר אותי קצת מותשת.

אני מתרגלת לי קצת פשטות ורוגע ביום יום , צעד קטן בכל פעם.

חלקים קטנים בחיי , הולכים ומשתנים בהדרגה , גדלים בהתמדה.. פחות ריצה …חייבת להספיק , צריכה את זה , לא יכולה לחיות בלי זה .. היי עצרי שנייה !!!

לאן את רצה? מה עוד צריך להוכיח? ולמה , למה ? זה כזה חשוב.

התחום שהכי קל לי לתרגל פשטות , הוא תחום האוכל . יש בי נטייה ברורה לחזור יותר לשורשים , לפעם.

תמיד אהבתי דברים שיש להם יכולת להישאר והם חסיני זמן… ריהוט עתיק , שירים ישנים ששורטים קצת את הלב , מביאים געגוע למשהו עלום ולא ממש מוגדר.

גם אוכל . בסיסי , עם מצרכים ספורים שתמיד נמצאים בבית . אוכל שלא תמיד מחייב עמידה של שעות במטבח , ועדיין מנפיק תוצאה טובה מאד. מותיר יותר זמן , לשוחח , לקרוא או סתם לרבוץ באפס מעשה , פעולה שאהובה עלי מאד….

המאכל שאביא הומצא במיוחד עבור ילדי , רציתי ארוחה מזינה , טעימה , וכזו שתשאיר לי מספיק זמן להיות איתם.

שנים הוא שורד אצלנו , ומידי פעם זוכה לעדנה מחודשת ..

זה אוכל של טרום חג וגם של אחרי חג , כשעייפנו מכל הריצה המטורפת והבישול הבלתי פוסק . שמים את כל המצרכים בתבנית ומשגרים לתנור , לשעה וחצי . בינתיים אפשר פשוט לנוח … לא?

עוף ואורז בתנור או קדירה אחת וחסל….

מצרכים ל4 אנשים רעבים

  • 8 נתחי עוף : כרעיים ושוקיים.
  • 2 כוסות אורז אני משתמשת בבשמתי של טילדה , אבל זה בהחלט לא משנה.
  • 4 עגבניות לא רכות מידי , בגודל בינוני. חתוכות לקוביות קטנות.
  • 2 בצלים בגודל בינוני , קצוצים דק.
  • 5 שיני שום שמנמנות.
  • 1 פלפל אדום גדול , חתוך לקוביות קטנות.
  • 1/4 צרור פטרוזיליה , קצוצה דק.
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה , קצוצים גס.
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה , מי שלא אוהב חריף , או שילדיו לא ממש אוהבים חריף , ימיר בפפריקה מתוקה.
  • 1 כפית גדושה מאד כמון טחון.
  • 1 כפית מלח.
  • 1 כפית גדושה פלפל שחור טחון. או פחות..
  • 1 כפית צ'ילי גרוס (בטח שאפשר לוותר).
  • 1 כף גדושה אבקת מרק עוף . או כמובן אם הכנתם לכם בעוד מועד , אז 4 כוסות ציר עוף.
  • 5 כפות שמן זית.

בשלב הראשון : מייבשים את העוף בנייר סופג , מורחים אותו בתערובת של : הפפריקה , 1/4 כפית פלפל שחור , ו 1/4 כפית מלח .

מחממים היטב את השמן במחבת גדולה , כשהשמן חם , מכניסים פנימה את נתחי העוף ומטגנים היטב משני צידיו , מוציאים לצלחת.

שלב שני:
בשמן הנפלא שנותר במחבת , מטגנים את הבצל והשום כ 3 דק' , או עד הזהבה קלה.

מוסיפים את העגבניות החתוכות והפלפל האדום ומטגנים עוד מס' דקות .

לתערובת הזו מוסיפים את האורז והזיתים , מטגנים תוך בחישה עוד 3 דק'.

מוסיפים את הכמון , הצ'ילי , אבקת מרק העוף , שאר המלח והפלפל השחור , עוד דקה ועוברים ..

לשלב השלישי:
מעבירים את האורז לתבנית אפייה שתכיל הכל בנוחות. יוצקים 4 כוסות מים , או את ציר העוף.

מסדרים את נתחי העוף מעל.

מכסים בנייר כסף או במכסה , אופים כשעה . בחום של 180 מעלות.

מסירים את הכיסוי , מערבבים את האורז ממש בעדינות.

אופיים עוד כ – 30 דק' ללא כיסוי , בחום של 200 מעלות. הופכים את נתחי העוף על צידם השני פעם אחת במהלך האפייה.

מוציאים מהתנור , מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה , ומגישים.

העוף צריך להיות צלוי היטב . האורז מעט קריספי , במיוחד בשוליים שלו ובשכבה העליונה.

העוף הזה משתדך נפלא לסלט נפלא של ירקות טריים , שטעמם משתבח כעבור יום , והוא נשאר מצוין גם בחלוף לו השבוע…

סלט כמעט כבוש של כל מיני ירקות

  • 2 יחידות של קולרבי , קלוף , חותכים לחצי וכל חצי פורסים לפרוסות דקות בעובי 1/2 ס"מ.
  • 2 לפתות , חתוכים כמו הקולרבי.
  • 4 גזרים גדולים , קלופים ופרוסים באלכסון לפרוסות דקות.
  • 2 פקעות שומר גדולות עם העלים הקטנטנים שלהם. מסירים את העלים החיצוניים , חותכים כמו שאר הירקות , מוסיפים גם את העלים .
  • 2 פלפלים אדומים גדולים. חתוכים לקוביות גדולות או לרצועות בעובי בינוני.
  • 1 פלפל חריף ירוק. חתוך לטבעות.
  • 5 ענפי סלרי , נקיים וקלופים מהסיבים שנמצאים לאורך הענף. חותכים לרצועות.
  • 3 לימונים קטנים כבושים. חתוכים לקוביות גדולות. לא הכרחי , אבל מוסיף המון…
  • 1 לימון גדול על קליפתו , חותכים את הפטמות שלו , חוצים , ואחרכ' לרבע , כל רבע פרוס לפרוסות דקיקות.
  • מיץ מ1 ו /12 – 2 לימונים.
  • מלח גס לפי הטעם.
  • 1/4 כוס שמן קנולה.

מערבבים הכל בקערה גדולה. עם הידיים , כן …

מתקנים תיבול , כמו מלח או לימון , אם חסר.

מכינים לפחות כשעתיים לפני ההגשה. נשמר כשבוע במקרר.

גם אם הפשטות היא התחכום החדש , אפשר לראות בסרטון הקצר הזה , לאן העתיד יכול לקחת אותנו , נראה מעניין…

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *