בראשית הסתיו מתמלאת הקערה שעל השולחן בתפוחים .
אין לנו עץ תפוחים , וגם לא דודה רחוקה שבגינתה צומחים עצי תפוחים .
את שלנו אני בוחרת בקפידה אצל עמי בשוק הנמל .
עמי מגדל תפוחים ברמת הגולן , ומביא אותם היישר מהעצים שלו , אל השוק .
ריחם הוא ריח תפוחים שרק נקטפו , עסיסיים , טעמם מתוק ומרקמם פריך וטרי .
בכל עונה הוא מגדל זן חדש וקורא לו בשם חדש .
מראה התפוחים לעיתים שונה מאלה שקונים בסופר ועשו דרכם מהקירור או מארצות רחוקות אלינו .
לעיתים קליפתם אינה חלקה , אבל אני מאד אוהבת את המראה הלא מלוטש וקצת מחוספס , מראה כפרי
אני קונה המון תפוחים , בידיעה שחלק מאלה יועדו לעוגות תפוחים .
אימי נהגה להכין עוגות תפוחים מופלאות.
תראו כמה העבר ושורשינו קשורים בקשר עמוק לזכרון שאנו נושאים איתנו .
בכל פעם שאוכל פרוסת עוגת תפוחים , יעלה באפי ניחוח עוגות התפוחים של אמא .
העוגה הזו מצטיינת ברכות שלה , התפוחים המקורמלים מעניקים טעם עשיר לעוגה ומונעים מהעוגה להיות נוזלית מעט , כמו שקורה בעוגות תפוחים , כאלה שמכינים עם תפוחים טריים בתוך העוגה .
הקינמון , אגוז המוסקט והציפורן , מעניקים לעוגה טעם נהדר .
העוגה נשארת טריה כמה ימים וטעמה רק משתבח .
מה צריך?
- 30 גר' חמאה +170 גר'
- 4 תפוחים בגודל בינוני , קלופים ,ללא ליבה , וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
- 2 כפות סוכר + 1 כוס סוכר
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 2 כפיות תמצית וניל משובחת
- 3 כוסות (420 גר') קמח מנופה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר , רצוי טרי
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית אבקת ציפורן
- 240 גר' יוגורט או שמנת או רוויון
ההכנה:
מכינים תבנית אפיה עגולה עם חור , או רגילה , אפשר כמובן תבנית מרובעת . נשמן את התבנית .
נחמם את התנור לחום של 175 מעלות .
מניחים את התפוחים במחבת עם 30 גר' החמאה , 2 כפות הסוכר ומקרמלים על להבה בינונית עד שהם מזהיבים , וכל הנוזלים שהופרשו מתאדים . זה תלוי כמובן בסוג התפוחים , יש כאלה שלא מפרישים הרבה נוזלים .
עדיף לנער את המחבת ולא לבחוש יתר על המידה כדי לא לפגום במרקם של התפוחים .
מקררים בטמפטורת החדר .
נכניס את החמאה למיקסר ,נקציף את החמאה עם 1 כוס הסוכר עד לתערובת בהירה וקרמית. נוסיף את הביצים אחת אחר השניה תוך כדי הקצפה .
בקערה נערבב את הקמח, עם אבקת האפיה , סודה לשתיה ,מלח , קינמון , אגוז מוסקט , והציפורן .
נוסיף מחצית מהקמח לתוך התערובת הקרמית של החמאה במהירות נמוכה של המיקסר . נוסיף את היוגורט או מה שבחרתם
נוסיף את שאר החומרים היבשים לתערובת החמאה , עד שהתערובת אחידה .
נפסיק את פעולת המיקסר ונוסיף את תערובת התפוחים , בעדינות ותנועות קיפול עד שהתערובת אחידה , והתפוחים נטמעו היטב בתערובת .
נעביר את התערובת של העוגה לתבנית.
נאפה כ- 45 דק' עד שעה בחום של 175 מעלות . עד שקיסם יוצא יבש והעוגה מוכנה .
זמן האפיה הוא בהתאמה לתנור . העוגה יוצאת זהובה ורכה .
ממליצה לפזר אבקת סוכר , לאחר שהעוגה התקררה .
נחמד להגיש עם כף גלידת וניל או שמנת מתוקה מוקצפת , אבל ממש לא הכרחי .