מתוק

עוגת תפוחים מיוחדת / עם תפוחים מקורמלים ותבלינים

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

בראשית הסתיו מתמלאת הקערה שעל השולחן בתפוחים .
אין לנו עץ תפוחים , וגם לא דודה רחוקה שבגינתה צומחים עצי תפוחים .
את שלנו אני בוחרת בקפידה אצל עמי בשוק הנמל .
עמי מגדל תפוחים ברמת הגולן , ומביא אותם היישר מהעצים שלו , אל השוק .
ריחם הוא ריח תפוחים שרק נקטפו , עסיסיים , טעמם מתוק ומרקמם פריך וטרי .
בכל עונה הוא מגדל זן חדש וקורא לו בשם חדש .
מראה התפוחים לעיתים שונה מאלה שקונים בסופר ועשו דרכם מהקירור או מארצות רחוקות אלינו .
לעיתים קליפתם אינה חלקה , אבל אני מאד אוהבת את המראה הלא מלוטש וקצת מחוספס , מראה כפרי 
אני קונה המון תפוחים , בידיעה שחלק מאלה יועדו לעוגות תפוחים .
אימי נהגה להכין עוגות תפוחים מופלאות.
תראו כמה העבר ושורשינו קשורים בקשר עמוק לזכרון שאנו נושאים איתנו .
בכל פעם שאוכל פרוסת עוגת תפוחים , יעלה באפי ניחוח עוגות התפוחים של אמא .

העוגה הזו מצטיינת ברכות שלה , התפוחים המקורמלים מעניקים טעם עשיר לעוגה ומונעים מהעוגה להיות נוזלית מעט , כמו שקורה בעוגות תפוחים , כאלה שמכינים עם תפוחים טריים בתוך העוגה .
הקינמון , אגוז המוסקט והציפורן , מעניקים לעוגה טעם נהדר .
העוגה נשארת טריה כמה ימים וטעמה רק משתבח .

מה צריך?

ההכנה:

מכינים תבנית אפיה עגולה עם חור  , או רגילה , אפשר כמובן תבנית מרובעת . נשמן את התבנית .
נחמם את התנור לחום של 175 מעלות .
מניחים את התפוחים במחבת עם 30 גר' החמאה ,   2 כפות הסוכר ומקרמלים על להבה בינונית עד שהם מזהיבים  , וכל הנוזלים שהופרשו מתאדים . זה תלוי כמובן בסוג התפוחים , יש כאלה שלא מפרישים הרבה נוזלים .
עדיף לנער את המחבת ולא לבחוש יתר על המידה כדי לא לפגום במרקם של התפוחים .
מקררים  בטמפטורת החדר .

נכניס את החמאה למיקסר ,נקציף את החמאה עם 1 כוס הסוכר עד לתערובת בהירה וקרמית. נוסיף את הביצים אחת אחר השניה תוך כדי הקצפה .
בקערה נערבב את הקמח, עם אבקת האפיה , סודה לשתיה ,מלח , קינמון , אגוז מוסקט , והציפורן .
נוסיף מחצית מהקמח לתוך התערובת הקרמית של החמאה  במהירות נמוכה של המיקסר . נוסיף את היוגורט או מה שבחרתם 
נוסיף את שאר החומרים היבשים לתערובת החמאה  , עד שהתערובת אחידה .
נפסיק את פעולת המיקסר ונוסיף את תערובת התפוחים , בעדינות ותנועות קיפול עד שהתערובת אחידה , והתפוחים נטמעו היטב בתערובת .

נעביר את התערובת של העוגה לתבנית.
נאפה כ- 45 דק' עד שעה בחום של 175 מעלות . עד שקיסם יוצא יבש והעוגה מוכנה .
זמן האפיה הוא בהתאמה לתנור . העוגה יוצאת זהובה ורכה .
ממליצה לפזר אבקת סוכר , לאחר שהעוגה התקררה .
נחמד להגיש עם כף גלידת וניל או שמנת מתוקה מוקצפת , אבל ממש לא הכרחי .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *