אפיה

עוגיות מלוחות של פרמזן ורוזמרין

כבר שלושה ימים אני מסתובבת ,כשבראשי מזמזמת לה המחשבה ,למה בעצם אוכלים דברי חלב בשבועות? לא שבשנים קודמות המחשבה לא חלפה ,היא כן ! אבל היא נמוגה לה באותה במהירות שהיא גם עלתה….
ערכתי משאל בזק אקראי ,שהשאיר אותי למרבה הפלא .. ללא תשובה בהירה וחד משמעית .
קיבלתי תשובות מגומגמות מאנשים שחשבו שיש בידם את התשובה ,הם התחילו בהצגת ידיעותיהם בהתלהבות רבה וגמרו בקול ענות חלושה….
כמובן שיכולתי לפנות לאינטרנט ,אבל דחק בי הרצון לראות האם אנשים יודעים על מה ולה אנו טורחים בהכנת כל הטוב הזה ,או שכולנו נכנסנו "לטייס אוטומטי" ואנחנו מונעים בכוח המסורת , או לא להיות שונים , ועוד כאלה סיבות מסיבות שונות.
היום בבוקר בעבודה , שאלתי את אותה שאלה את אחד מחברי לעבודה , אותו אני מחשיבה כמבין גדול בעניינים אלה . הוא לא ממש ידע ,אבל הבטיח שעד סוף היום הוא חוזר אלי עם תשובה…
אז הנה מה שהוא העלה בחכתו ,ותאמינו לי ,לא ידעתי על כך דבר וחצי דבר..
אני מצטטת (כמובן שמי שחושב :מה היא בעצם רוצה מאיתנו…מוזמן לעבור ישר למתכון).
"התורה נמשלת לחלב. בעת מתן תורה הייתה חגיגה גדולה ושמחה רבה,החלו חוקים חדשים לגבי הדינים הקשורים לכשרות ,מאחר וטרם היו תשובות הוחלט לא לאכול דברי בשר ,מכאן החל מנהג הימנעות אכילת בשר ביום מתן תורה ,היינו חג שבועות ולהתמקד בדברי חלב"
אני מקצרת לחלקים בהסבר שאני אוהבת :"עם קבלת התורה שתיארה את ארץ ישראל כארץ זבת חלב ודבש (שמות ג ,יז) ,הותרה לבני ישראל אכילת מוצרי חלב ,אותו הם אכלו באותו חג שבועות הראשון.."
הכותב מוסיף ואומר שזו הייתה פעם ראשונה לבני עם ישראל לאכול דברי חלב.
ציטוט נוסף ואחרון (אני מבטיחה) "התורה נמשלת לחלב כפי שאומר הפסוק "דבש וחלב תחת לשונך" בדיוק כשם שהחלב יכול לסעוד ולקיים את הגוף האנושי (הנקת התינוק)כך גם התורה מספקת את התזונה הרוחנית הדרושה לנשמת האדם…
ורגע ,רגע לפני המתכון ..אני מאד אהבתי את מה שקראתי ,נכון שהם לא ממש אכלו עוגות גבינה …אבל אנחנו אוכלים עוגות גבינה ,אבל לא רק!!!
מה שמביא אותי למתכון , שנכון ,הוא לא עוגת גבינה אבל הוא טעים ,ממכר ,וקל להכנה.
מעולה ליד מטבלי גבינה ,כדורי –גבינה ,וסתם עם יין טוב….

עוגיות פרמזן ורוזמרין.

מצרכים:

  • 1 +3/4 כוסות קמח (שטיבל רב-תכליתי ,לדוגמא).
  • 3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת +2 כפות לפיזור מעל העוגיות.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1 שן שום קטנה מעוכה.
  • 1 כף רוזמרין טרי קצוץ מאד דק.
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס.
  • 200 ג"ר חמאה קרה חתוכה לקוביות.

ההכנה:

מניחים בקערה את כל החומרים ,לשים לבצק אחיד.
מחלקים את הבצק לשניים.
יוצרים גליל מכל חלק ,קוטר הגליל יהיה תלוי בגודל העוגיות שתרצו להכין.אני הכנתי בקוטר 3ס"מ.
מכניסים לקירור לשעתיים או עד למחרת.
מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ,חותכים את הגליל לעוגיות ברוחב 1 -1/2 ס"מ.
מניחים בתבנית ,מפזרים למעלה את הגבינה שהשארנו בצד ,אופים בחום של 180 מעלות עד שהן מזהיבות.
המלצה: להרחיק מאנשים לא אחראיים ,או חסרי שליטה עצמית :)….

חוץ מזה אם ידוע לכם על משהו נוסף שקשור לחג שבועות ,אשמח מאד לשמוע על כך….
ועכשיו באמת לסיום ,זמרת צרפתיה בשם פרידה בוקרה ילידת קזבלנקה ,ייצגה את צרפת באירווזיון 1969 שרה באופן מפתיע ומרגש מאד את "שיבולת בשדה".

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

6 תגובות

  1. הנה עוד מנהג לשבועות וגם הסיבה למנהג:
    יש כאלה המקפידים שיהיה על השולחן גם מאכל שצורתו משולשת (מאפה משולש) וזאת מכמה סיבות: תורה, נביאים כתובים שלושת חלקי התנ"ך, משה היה הבן השלישי במשפחתו אחרי מרים ואהרון. העם שלנו המורכב מישראל, לוויים וכוהנים.
    וחוץ מזה עכשיו אני הולכת להכין את העוגיות האלה שנראות מדהים!

  2. לא צריך שבועות בשביל היופי הזה. הייתי יורדת על מגש כזה בעצמי.
    ענין החיתוך הוא רעיון מצוין, אף פעם אין לי סבלנות לעבוד עם חותכנים וכוסות.

    גזרתי ושמרתי.

    נעמה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *