מרקים

מרק חומוס ודלעת

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

הגשם המתין עד שחזרתי מתל אביב , הדרך הייתה אנסמבל לרוח , ברקים ושמיים קודרים , בגווני אפור – שחור .

אבל הגשם , בהתחשבות לא אופיינית בכלל , חיכה עד שאהיה ספונה לי בחמימות הבטוחה של ביתי . עכשיו למרות ממטרי הזלעפות שלו , הוא נראה פחות מאיים . הברקים שהבזיקו בחוץ , רק היוו ניגוד לשקט ולחמימות של הבית .

כמחווה להתחשבות הזו של הגשם , וכצעד הגיוני החלטתי בו ברגע על מרק .

בטח שהתכוננתי מראש , אבל לא תכננתי , דווקא עכשיו .

אידי המרק כבר מתחילים לעלות אל התקרה ומשם לטייל אל רחבי הבית . גם מי שצפון לו בחדרי חדרים ,לא יכול להימלט מהריח הזה , ומיד אפשר לראות את שוכני הבית מופיעים , נצמדים אל אידי הריח.

מרק חומוס ודלעת

את המרק לימדה אותי להכין הלן , שכנת –עבר שלי , מרוקאית עם גינונים של צרפתייה קטנה וקוקטית .

על הבוקר היא הייתה מתייצבת במטבח במיטב מחלצותיה , כאילו הרגע היא יוצאת לטיול הקבוע שלה בשאנז –אליזה .

אני הייתי צופה בה , מלהטטת במטבח , הצמידים שלה מנגנים עם כל תנועה .

ב1/2 שעה וכלום , היא הייתה מארגנת ארוחה לתפארת .

המרק הזה היה ועודו אחד האהובים עלינו . המרק נזידי וסמיך , אפשר להכין אותו עם נתחי עוף או כנפי עוף . אפשר גם בלי בשר , כמו שעשיתי הפעם .

מה צריך למרק :

  • 500 גר' חומוס
  • 600 – 700 גר' דלעת
  • 1 בצל גדול מאוד קצוץ .
  • עוף בשר או עצמות מוח .
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כף גדושה אבקת מרק עוף .
  • 8 – 10 כוסות מים.
  • 1/2 חב' כוסברה שטופה וקצוצה דק.

קדם הכנה :
משרים את החומוס למשך לילה , למחרת שוטפים ומקלפים.  כאן  תוכלו לקרוא הסבר מדויק לאיך מקלפים .

חותכים את הדלעת לקוביות בגודל בינוני.

ממשיכים:

מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה .

מוסיפים את החומוס והדלעת , מערבבים היטב . מטגנים עוד 2 דק' .

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה . מורידים את הלהבה לקטנה – בינונית . אנחנו רוצים עכשיו רתיחה עדינה . מקפים , ומבשלים כך מכוסה למשך כשעה וחצי , או עד שגרגירי החמוס רכים לגמרי .

מוסיפים את התבלינים , למעט הכוסברה . מבשלים עוד כ15 דק' , טועמים ומתקנים תיבול . אם המרק סמיך מידי , מוסיפים מעט מים רותחים .

מועכים בבלנדר מוט , רק מעט . מותירים חלקים גדולים מהמרק שלמים .

אני אוהבת למעוך בעזרת כף למעיכת פירה , כך יש לי שליטה גדולה יותר על האופן בו אני רוצה שהמרק יהיה מחיתי.

מפזרים למעלה כוסברה טרייה קצוצה ומגישים.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

12 תגובות

  1. זה מרק מופלאאאאאאאאאאא
    אני אשמח להכין אותו פעם הבאה לפי המתכון שלך,
    בלי בשר כמובן (אני צמחונית)

    מאד מאד מתאים לחורף ולימים קרים

  2. נראה מדהים!
    יש לי שאלה-מה לגבי העוף/בשר /עצמות מח-מתי הם נכנסים,וכמה לשים במידה ואני משתמשת בחלקי עוף?
    תודה

  3. נראה מדהים!
    יש לי שאלה-מה לגבי העוף/בשר /עצמות מח-מתי הם נכנסים,וכמה לשים במידה ואני משתמשת בחלקי עוף?
    תודה

  4. העוף נכנס ישר בהתחלה עם החומוס והדלעת , אפילו אפשר לטגן אותו מעט עם הבצל ואז להוסיף את החומוס והדלעת .
    אני הבאתי גרסה בלי בשר , אבל עם בשר זה נראה לי עשיר מאד בטעמים וזה נפלא ….
    תודה , מקווה שיהיה טעים
    חיה

  5. העוף נכנס ישר בהתחלה עם החומוס והדלעת , אפילו אפשר לטגן אותו מעט עם הבצל ואז להוסיף את החומוס והדלעת .
    אני הבאתי גרסה בלי בשר , אבל עם בשר זה נראה לי עשיר מאד בטעמים וזה נפלא ….
    תודה , מקווה שיהיה טעים
    חיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.