מתוק

מה נשתנה הפסח הזה – עוגיות טבעוניות

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

עוגיה 1

מה נשתנה הפסח הזה מכל הפסחים , אני שואלת את עצמי.
כי בכל הפסחים אני לא מנקה ולא מבערת כלום.

 תשובתי תמיד לכל המוחים ואלה שאוספים נקודות זכות לאובססיית הניקיון שלהם , היא אחת : אתם יודעים מתי היה מעמד הר סיני ? תתקדמו …
אלא שהשנה , הנגיף פגע בי ותאוות הניקיון של האחרים , השאירה את נפשי מעורערת קלות .

הכניעה שלי לא הייתה קצרה ומחוזות ההיגיון שלטו עדיין ביד רמה . אך מראה  הארונות ,עורר בי דחף לרוקן את תוכנם , לבער , לזרוק , לתרום , לנקות , לכבס  . הרשימה רק הלכה והתארכה…

הצטרפתי ללגיונות הניקיון .  לא האמנתי לתחושת הסיפוק שמלאה את ליבי .

לפני שאעשה מעשה ואכלה את נפשי וכוחותיי בשאר הבית , הלכתי להכין  עוגיות.
גם כמחווה לביתי הטבעונית שם במרחקים, וגם כי הכנת אוכל , במיוחד עוגיות, הוא פתרון נהדר להסחת הדעת משטויות.

עוגיות טבעוניות עם בננות ושיבולת שועל :

עוגיות 2

את ההשראה לעוגיות האלה קיבלתי מהבלוג הנהדר הזה
ערכתי שינויים קלים שבקלים. מתקבלות עוגיות טעימות וקראנצ'יות.
פתרון נהדר למי שכשרות חשובה לו , כי אין כאן מוצרי- חלב וכמובן גם לטבעונים .
הכי חשוב , העוגיות האלה זועקות בריאות.

  • אז מה אנחנו צריכים:
  • 3 בננות גדולות (1 +1/2 כוסות)
    1 כפית תמצית ווניל או 1 מקל ווניל מרוקן מתוכנו
    1/4 כוס שמן קוקוס , מומס קלות או שמן זית
    2 כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט)
    2/3 כוס אגוזי לוז טחונים או שקדים (צריך להיזהר בטחינה שלא תתקבל חמאת אגוזים )
    1/3 כוס קוקוס טחון
    1/4 -1/2 כפית קינמון
    2 כפות סוכר חום
    1/4 כפית מלח  , אני אוהבת מלח גס
    1 כפית אבקת אפייה
    100 גר' שוקולד מריר

איך מכינים:
מחממים את התנור לחום של 175 מעלות צלזיוס.
מועכים היטב את הבננות

עוגיות 3

מעבירים לקערה , מוסיפים את  תוכן מקל הווניל או תמצית ווניל ואת שמן הקוקוס .
בקערה נפרדת , שמים את שיבולת השועל , קמח אגוזי הלוז , קוקוס , מלח , קינמון ואבקת האפייה .
מגרדים פנימה כ-2 קוביות של השוקולד המריר .

עוגיות 4

 מעבירים את  תערובת שיבולת השועל אל תערובת הבננות , מערבבים היטב.
מוסיפים את פיסות השוקולד  הקטנטנות   ומערבבים.
מניחים נייר פרגמנט על תבנית גדולה , ייתכן ויהיה צורך בשתי תבניות .
גודל העוגיות יהיה תלוי בכמות שתיקחו , אני מדדתי בעזרת כפית לעוגייה. מניחים במרחק של 1 ס"מ אחת מהשנייה .

עוגיות 5
מארגנים צורה עגולה ושווה לכל עוגית .
אפשר להשאיר כך , או להוסיף למעלה מה שבא לכם , אני שמתי 1/2 אגוז מקדמיה , חמוציות, 1/2  אגוז פקאן  , 1/2 שקד , קוקוס צ'יפס.

עוגיות 5
חשוב קצת  ללחוץ את התוספת מעט פנימה .
אופים כ20 דק' עד להזהבה , אם רוצים ממש קראנצ'י , אופים קצת יותר.

 

 

 

 

 

 

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

4 תגובות

  1. כותבת תגובה כדי שאנשים לא יוטעו. אין שום מחלוקת לגבי כשרות שיבולת שועל בפסח.. היא אחת מחמשת מיני דגן ולכן אסור להשתמש בה כמו שאסור להשתמש בקמח חיטה.
    לא להתבלבל בין גלוטן לחמץ..

    1. ברור , וכתבתי על כך בפייסבוק
      https://www.facebook.com/cooking.dreams?notif_t=page_new_likes
      כתבתי שאלה עוגיות טבעוניות , יש הסוברים שאם שיבולת השועל לא באה במגע עם מים , זה בסדר .
      אבל אני חושבת למען הסר ספק , ששיבולת שועל לא כשרה לחג.
      בכל מקרה אלה עוגיות נהדרות , ממליצה מאד לאמץ אותן .
      תודה עדי וחג שמח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *