מרקים

מהאדמה לצלחת / מרק תפוחי אדמה של חורף ואפונה טריה

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

 אני אוהבת לתור בשווקים אחר ירקות טריים שאך זה נבטו מהאדמה. אני שמחה לגלות ביכורי  ירקות .
ותמיד חוזרת הבייתה עם המון שקיות של כל טוב האדמה .
הידיעה שהכל טרי ועכשוי , שייך לעונת השנה הזו , ממלא אותי שמחה . הזרימה הזו עם הטבע  מרגיש לי מאד נכון . 
עכשיו ממש מפציעים מתוך האדמה , תפוחי האדמה הראשונים , תפוחי אדמה פריכים ויפים כל כך . תפוחי אדמה שלא עברו הקפאה .
יש עכשיו את הראטה שאני אוהבת , בלו בל שנקרא  גם נשיקות בגלל הכתמים הסגולים שיש על הקליפה.
תפוחי אדמה סגולים , תפוחי אדמה באטר . בקיצור אני קונה הכל מתוך ידיעה שעוד קצת הם יבואו אלינו מהקירור .
עכשיו גם זמנה של האפונה הטריה , אפונת  הגינה ואפונת השלג .
אני קונה המון אפונה , מוכנה לשבת ולקלף להתבונן אל יופי החרוזים הירוקים  שמסתתררים בצורה כה מדויקת בתוך התרמילים.
אני מחלצת אותם בעדינות .
חלק ילכו לקערה ואת חלקם אני לא מפסיקה לאכול ..

מרק תפוחי אדמה ואפונה טריים

 המרק הזה מורכב ממעט מצרכים והכנתו קלה .
טעמו קם ונופל על איכות מרכיביו .
תפוחי אדמה טריים ואפונה טריה .
אפשר להכין ממה שיש בבית , אבל התוצאה תהיה נהדרת עם ירקות טריים .

מה צריך?

ציר ירקות

ההכנה:

מתחילים בציר הירקות :
מקלפים ושוטפים את הירקות , חותכים לחתיכות גדולות .
מכניסים לסיר וממלאים במים עד כיסוי .
מבשלים כ-30 עד 40 דק' על להבה בינונית .
מסננים.
למרק :
מחממים בסיר (נפרד) את החמאה על להבה נמוכה , מוסיפים את השום הפרוס דק ומחממים מעט מבלי להזהיב .
מוסיפים את הקמח , מערבבים ליצירת רביכה שתזהיב מעט מבלי לשרוף כמובן , עדיין על להבה נמוכה .
מוסיפים 5-6 כוסות מציר הירקות או עוף.
מוסיפים מלח ואת תפוחי האדמה חתוכים לקוביות קטנות .
מבשלים על להבה נמוכה- בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מוסיפים את האפונה , פלפל שחור , מבשלים עוד 10 דק' .
מתקנים תיבול , אם חסר מלח , מוסיפים .
עם כף פירה , מועכים קצרות חלק מהירקות ומשאירים את חלקם שלמים .
מוסיפים את השמיר שטוף וקצוץ דק .
בוחשים ומכבים להבה . 
מגישים עם לחם קלוי או בגט משופשף בשן שום .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.