מרקים

מהאדמה לצלחת / מרק תפוחי אדמה של חורף ואפונה טריה

 אני אוהבת לתור בשווקים אחר ירקות טריים שאך זה נבטו מהאדמה. אני שמחה לגלות ביכורי  ירקות .
ותמיד חוזרת הבייתה עם המון שקיות של כל טוב האדמה .
הידיעה שהכל טרי ועכשוי , שייך לעונת השנה הזו , ממלא אותי שמחה . הזרימה הזו עם הטבע  מרגיש לי מאד נכון . 
עכשיו ממש מפציעים מתוך האדמה , תפוחי האדמה הראשונים , תפוחי אדמה פריכים ויפים כל כך . תפוחי אדמה שלא עברו הקפאה .
יש עכשיו את הראטה שאני אוהבת , בלו בל שנקרא  גם נשיקות בגלל הכתמים הסגולים שיש על הקליפה.
תפוחי אדמה סגולים , תפוחי אדמה באטר . בקיצור אני קונה הכל מתוך ידיעה שעוד קצת הם יבואו אלינו מהקירור .
עכשיו גם זמנה של האפונה הטריה , אפונת  הגינה ואפונת השלג .
אני קונה המון אפונה , מוכנה לשבת ולקלף להתבונן אל יופי החרוזים הירוקים  שמסתתררים בצורה כה מדויקת בתוך התרמילים.
אני מחלצת אותם בעדינות .
חלק ילכו לקערה ואת חלקם אני לא מפסיקה לאכול ..

מרק תפוחי אדמה ואפונה טריים

 המרק הזה מורכב ממעט מצרכים והכנתו קלה .
טעמו קם ונופל על איכות מרכיביו .
תפוחי אדמה טריים ואפונה טריה .
אפשר להכין ממה שיש בבית , אבל התוצאה תהיה נהדרת עם ירקות טריים .

מה צריך?

ציר ירקות

ההכנה:

מתחילים בציר הירקות :
מקלפים ושוטפים את הירקות , חותכים לחתיכות גדולות .
מכניסים לסיר וממלאים במים עד כיסוי .
מבשלים כ-30 עד 40 דק' על להבה בינונית .
מסננים.
למרק :
מחממים בסיר (נפרד) את החמאה על להבה נמוכה , מוסיפים את השום הפרוס דק ומחממים מעט מבלי להזהיב .
מוסיפים את הקמח , מערבבים ליצירת רביכה שתזהיב מעט מבלי לשרוף כמובן , עדיין על להבה נמוכה .
מוסיפים 5-6 כוסות מציר הירקות או עוף.
מוסיפים מלח ואת תפוחי האדמה חתוכים לקוביות קטנות .
מבשלים על להבה נמוכה- בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מוסיפים את האפונה , פלפל שחור , מבשלים עוד 10 דק' .
מתקנים תיבול , אם חסר מלח , מוסיפים .
עם כף פירה , מועכים קצרות חלק מהירקות ומשאירים את חלקם שלמים .
מוסיפים את השמיר שטוף וקצוץ דק .
בוחשים ומכבים להבה . 
מגישים עם לחם קלוי או בגט משופשף בשן שום .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.