אני אוהבת לתור בשווקים אחר ירקות טריים שאך זה נבטו מהאדמה. אני שמחה לגלות ביכורי ירקות .
ותמיד חוזרת הבייתה עם המון שקיות של כל טוב האדמה .
הידיעה שהכל טרי ועכשוי , שייך לעונת השנה הזו , ממלא אותי שמחה . הזרימה הזו עם הטבע מרגיש לי מאד נכון .
עכשיו ממש מפציעים מתוך האדמה , תפוחי האדמה הראשונים , תפוחי אדמה פריכים ויפים כל כך . תפוחי אדמה שלא עברו הקפאה .
יש עכשיו את הראטה שאני אוהבת , בלו בל שנקרא גם נשיקות בגלל הכתמים הסגולים שיש על הקליפה.
תפוחי אדמה סגולים , תפוחי אדמה באטר . בקיצור אני קונה הכל מתוך ידיעה שעוד קצת הם יבואו אלינו מהקירור .
עכשיו גם זמנה של האפונה הטריה , אפונת הגינה ואפונת השלג .
אני קונה המון אפונה , מוכנה לשבת ולקלף להתבונן אל יופי החרוזים הירוקים שמסתתררים בצורה כה מדויקת בתוך התרמילים.
אני מחלצת אותם בעדינות .
חלק ילכו לקערה ואת חלקם אני לא מפסיקה לאכול ..
מרק תפוחי אדמה ואפונה טריים
המרק הזה מורכב ממעט מצרכים והכנתו קלה .
טעמו קם ונופל על איכות מרכיביו .
תפוחי אדמה טריים ואפונה טריה .
אפשר להכין ממה שיש בבית , אבל התוצאה תהיה נהדרת עם ירקות טריים .
מה צריך?
- 30 גר' חמאה
- 1 כף קמח
- 2 שיני שום פרוסות דק
- 5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
- 1+1/2 כוסות אפונה טריה
- 1/4 חב' גדולה של שמיר שטוף וקצוץ דק
- מלח ופלפל לבן או שחור
- 5- 6 כוסות ציר עוף או ציר ירקות או מים
- פרוסות בגט קלויות ומשופשות עם שן שום
ציר ירקות
- 1 שורש סלרי
- 1 כרישה
- 2 גזרים
- 2 ענפים של סלרי אמריקאי
- צרור של עלי פטרוזיליה , וסלרי
- עלה דפנה , אפשר גם טימין , פלפל לבן שלם מס' יחידות
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 בצל גדול
ההכנה:
מתחילים בציר הירקות :
מקלפים ושוטפים את הירקות , חותכים לחתיכות גדולות .
מכניסים לסיר וממלאים במים עד כיסוי .
מבשלים כ-30 עד 40 דק' על להבה בינונית .
מסננים.
למרק :
מחממים בסיר (נפרד) את החמאה על להבה נמוכה , מוסיפים את השום הפרוס דק ומחממים מעט מבלי להזהיב .
מוסיפים את הקמח , מערבבים ליצירת רביכה שתזהיב מעט מבלי לשרוף כמובן , עדיין על להבה נמוכה .
מוסיפים 5-6 כוסות מציר הירקות או עוף.
מוסיפים מלח ואת תפוחי האדמה חתוכים לקוביות קטנות .
מבשלים על להבה נמוכה- בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מוסיפים את האפונה , פלפל שחור , מבשלים עוד 10 דק' .
מתקנים תיבול , אם חסר מלח , מוסיפים .
עם כף פירה , מועכים קצרות חלק מהירקות ומשאירים את חלקם שלמים .
מוסיפים את השמיר שטוף וקצוץ דק .
בוחשים ומכבים להבה .
מגישים עם לחם קלוי או בגט משופשף בשן שום .