לאכול לפי עונות השנה

לממש את הקיץ…

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

יוני היה חודש בו בחרתי להחליט על מעט דברים , גם על אלה שהייתי צריכה להחליט , החלטתי רק בגלל שהייתי מוכרחה.

יוני היה חודש של ביקור משפחתי בבוסטון .

יוני היה חודש עמוס בפגישות , פרידות והתארגנות מחודשת ליום יום .

יוני היה חודש בו המחשב קרס , תוקן ועדיין לא החליט אם הוא חזר לעצמו . אני יודעת שאני עדיין לא חזרתי לגמרי לעצמי , ואם יש מי שמוצא אותי , שיחזיר בבקשה.

אני יכולה להגיד לזכותי שבחרתי לתת לאירועים להוליך אותי . נכחתי לדעת שלשחרר זו תחושת חופש נפלאה באמת . בטח שבית חלומי על האגם בניו המפשייר , שהייה עם הכי אהובים עלי , קניות ואוכל טוב הם אמצעים נהדרים לתחושת השחרור שלתוכה שקעתי.

כל כך צלול שאי אפשר לדעת אם זה שמיים או מים

 

חזרתי לקיץ לח ותובעני כמו שאפשר רק בישראל . חזרתי לשקוע בשגרה שהיא לא תמיד דבר כזה רע .

נכחתי לדעת שפירות הקיץ לא חיכו לי ואם לא אזדרז , הם יחמקו ממני עד לשנה הבאה.

עוגת משמשים ופטל גם .

בחרתי בעוגה שהיא הכי קיץ שיש . קלי קלות , שילוב של חמצמץ ומתוק .

אפשר כמובן לשחק עם המרכיבים : יוגורט במקום שמנת חמוצה

1 כוס שמן במקום חמאה

1/2 מהכמות של הקמח ניתן להחליף בקמח מלא

אפשר לבחור באיזה פרי שרוצים

אפשר להכין כמאפינס במקום בתבנית , ולשים חצי משמש במרכז כל מאפין (או פרי אחר)

מה צריך :

 

  • 200 גר' חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית ווניל או חצי מקל ווניל מרוקן מתוכנו .
  • 5 ביצים
  • מיץ מלימון אחד
  • קליפה מגורדת מלימון שלם
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 2 וחצי כוסות קמח תופח מנופה
  • כ- 10 משמשים גדולים חצויים או יותר אם הם קטנים
  • אני השתמשתי גם בפטל : 100 גר'

כך מכינים:

מקציפים בקערת המיקסר (או במיקסר יד) את החמאה , הווניל והסוכר כ3 דק'.

מוסיפים את הביצים , זו אחר זו , תוך הקצפה . עד לתערובת אחידה .

מוסיפים את הקליפה , מיץ הלימון והשמנת ומקציפים עוד דקה.

מאיטים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח , רק עד שמתערבב מעט . מפסיקים את פעולת המיקסר ומערבבים עד שמתאחד בתנועות עטיפה .

מעבירים לתבנית משומנת בגודל 26 ס"מ.

מניחים את המשמשים כשחלקם הקעור כלפי מעלה . בין כל משמש מארגנים גם את הפטל .

מפזרים כ1/4 כפית סוכר בתוך כל משמש .

אופים בחום של 175 מעלות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש .

אנחנו אכלנו עם כף גדושה בקרם פרש , עליו יצקנו ממש מעט דבש .

אפשר כמובן עם שמנת מתוקה מוקצפת , או כדור גלידת ווניל .. אמרתי לכם , הכי קיץ !!!

עם הפטל והמשמשים שנותרו הכנתי גאלט את בצק מרחתי בריבת משמשים .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

10 תגובות

  1. תודה על כל האופציות לגיוון. גם האופציה להחליף את השמנת וגם את החמאה מאוד מצאו חן בעיני!

  2. אילו צבעים משגעים!
    לח ככל שיהיה בכל זאת יש כמה יתרונות לקיץ שלנו 🙂

    התמונות מעבר לים פשוט מדהימות! לקנא בנופים שלהם!

    מאחלת לך המשך קיץ נעים וחזרה מהירה לעצמך (רק עם את רוצה כמובן;-))

    אלנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *