טריאקי , זה סיני או יפני ? שאל אמנון ,תוך שהוא חופר במנה ומנסה לקחת ביס גדול.
למה זה חשוב ? אני מקשה . זה טעים וזהו , לא?
מה המרכיבים ? הוא מנסה לעקוף את המכשול.
האמת היא שאני עכשיו מופתעת מאד . לא הייתי מצפה לכזה דיאלוג מאדם שמכנה כל מאכל העשוי מבצק בשם בורקס . כל רוטב אדום בשם סלסה וכל מנת פסטה, מפוארת ככל שתהיה בשם אטריות.
אני זורמת , כדי להבין לאן הדברים הולכים .
יש בזה סאקה , מירין , סויה ועוד… חוץ מזה לך תעשה גוגל , אם זה כזה מעניין
אני די בשוק מהשיחה הלא צפויה , ושואלת את עצמי , האם סוף סוף הולך להיות לי כאן שותף לגחמות הבישול שלי , או שזו אפיזודה חולפת ?
הוא חזר אחרי שעה בערך , מחויך לגמרי ..זה יפני !!! חיפשתי ומצאתי בדיוק מה זה טריאקי.
הלכתי וקראתי גם , אז עכשיו אני יודעת .
חשבתי גם שכמו שאצל אמנון , כל בצק במילוי הוא בורקס , כך אצלי כל מאכל בניחוח אסיאתי , נכנס לאותה הקטגוריה , חוץ מסושי , וסשימי כמובן.
שום דבר מכל אלה , לא גורע מהעובדה שהמנה הזו טעימה מאד!!! זמן ההכנה שלה , כולל ההשריה ברוטב , אורך 30 דק'.
מקבלים מנה שמורכבת ממצרכים ,היוצרים רוטב טריאקי מדהים ולא כזה עז טעמים ומלוח בטירוף שבא לנו בבקבוקים . נכון , צריך ללכת לקנות הכל , אבל הי!!! זה נשמר מלא זמן , בהתחשב בעובדה שאת המנה הזו תכינו על בסיס שבועי לפחות!!!
הרוטב עדין מאד . הוא יכול להיות מעט חריף ,רק אם נרצה אותו כך.
ערמה יפה של אורז מתחתיו ,תספוג כל טיפת רוטב שאיננו רוצים לוותר עליו.
חזה עוף (או פרגיות) בטריאקי
מצרכים:
- 4 בצלים ירוקים קצוצים
- 1כף שמן שומשום.
- 500 – 800 גר' חזה עוף או פרגיות חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ . אני מעדיפה את הבשר שלקוח מהירך והשוק (פרגיות) תמיד , כי זה הרבה יותר עסיסי מחזה עוף.
- 2כפות שמן קנולה
- פלפל שחור גרוס טרי
- מלח לפי הטעם , קודם לטעום את המנה המוכנה ורק אז להחליט אם להוסיף מלח
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס , אם רוצים להעניק קצת נשיכה חריפה למנה
ההכנה
בקערה גדולה מספיק להכיל את כל הבשר , שמים את הסאקה , מירין , סויה , סוכר , ג'ינגר , צ'ילי ושמן שומשום.
מערבבים , מוסיפים את העוף ומשרים ל20 דק'.
מחממים את השמן במחבת רחבה ושטוחה , רצוי טפלון.
מעבירים את העוף בכף מחוררת , ומטגנים עד שהבשר מזהיב היטב , כ-3 דק'.
מוסיפים את המרינדה למחבת , מוסיפים פלפל שחור , מביאים לרתיחה עדינה ומכסים במכסה.
מבשלים כ-10 דק' , עד שהרוטב מסמיך , מבריק ועוטף את העוף.
טועמים , אם חסר מלח , בדרך כלל ,לא חסר . מכבים את הלהבה.
מגישים עם אורז לבן ומפזרים למעלה בצל ירוק .
אני חיסלתי שתי קעריות חביבות כאלה , עם סלט קולסלאו אסיאתי
2 תגובות
עשיתי כבר כמה פעמים ותמיד זכה להצלחה רבה. יש לי הערה בנוגע למירין, קראתי את רכיביו וממש לא התלהבתי. ניראה לי עדיף להחליפו בחומץ אורז + יין לבן + סוכר חום (או נוזל אגבה). החלפתי חצי מהכמות בנ"ל אבל טרם סיימתי להכין את המנה (בנתיים ניראה לי שזה די מוצלח). תמשיכי לפרסם מתכונים טובים. רותי
רותי , קודם כל זה ממש מרנין את ליבי שאת טורחת ככה לכתוב לי.
אני שמחה לכל הארה \ הערה או תובנה , אני למדה מזה המון…
חייבת לנסות את מה שדיווחת.
תודה על העידוד
חיה