טבעוני

טופו ברוטב מדהים עם אטריות סובה

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
התבוננות
כל מי שמחזיק פטיש בידו
כל דבר נראה לו מסמר
אברהם מאסלו

 

לאחרונה אני משוחחת עם התלמידים שלי על ahimsa  .
אנחנו מדברים על זה בקלילות ומעדיפים להתמקד באי—אלימות מאשר באלימות  .
אנחנו שמים לב ,שרוב האלימות מופנית כלפי עצמנו  , ואיך השגרה מטביעה בנו הרגלים ודפוס חוזר
חשבנו על האפשרות להיות נחמדים גם לעצמנו , שלא נדביק לעצמנו כינויים.

אז מה אם  לא עמדתי בהבטחות שלי לעצמי , על אחת כמה לזולתי  .

הרי רק אתמול הבטחתי לעצמי להיות טבעונית ולאכול רק בריא  , גם צמחונית זה בסדר  אני מעודדת .

לתרגל כל יום יוגה .

להיות נחמדה ומחייכת כל הזמן , מקשיבה , אמפטית , נדיבה .

רואה רק את החיוב שבכל אחד . אם   למשל מישהו  בא וחתך אותי בכביש  ,או אפילו באמצע משפט
לחייך ולתת לו גם את הלחי השנייה .

אפשר להמשיך אם אתם רוצים ,  אבל עדיף להתחיל במשהו פרקטי .
כמו למשל  , שפעם בשבוע , נשתדל  לאכול ללא מוצרים מהחי  . מה שנוהגים לקרוא meatless Monday  .
אבל אני לא אוהבת שמחליטים עלי , וכך לא אף אחד מלבדי . כך שה MONDAY  יכול להיות איזה יום שבוחרים .

 

טופו ברוטב מדהים עם אטריות סובה

 

 

לא יודעת מה יש לי עם טופו , אבל אני אוהבת אותו אהבת נפש  , ולא יעזור מה שתגידו עליו .
השידוך בין הטופו , אטריות סובה , אפונה סינית ופטריות שיטאקי  , יוצרים מנה מופלאה שאחריה אני תמיד מבטיחה להיות טבעונית  .

 

מה צריך:

ל3  מנות משביעות
  • 1 קוביית טופו של 200-300 גר' , אני מעדיפה את הטופו של קדיתא , אבל אפשר כל סוג אחר .
  • 200 גר' אפונה סינית , עכשיו אפשר להשיג אותה טרייה ופריכה שאפשר לאכול ככה , כמו שהיא .
  • 8 – 10 פטריות שיטאקי טריות , ניתן להשיג היום בכל סופר ואין סיבה להתפשר על היבשות  (טוב ,רק אם מוכרחים)
  • 1 חב' אטריות סובה
  • 3 שיני שום שמנות  , קצוצות דק
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי , מקולף וקצוץ דק
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ דק (לא הכרחי)
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1/4 חב' כוסברה קצוצה(לא הכרחי , אבל מוסיף)
  • 3 כפות שומשום קלוי במחבת יבשה

לרוטב הטופו והאטריות:

  • 1 כף חמאת שקדים
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף דבש / אגבה / סילאן / מייפל , מה שבא לכם או מה שיש
  • 1 כפית סיראצ'ה

 

ההכנה:

מתחילים עם הטופו
מחממים תנור לחום של 175 מעלות
מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב
חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 1/4 ס"מ

 

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
שמים 1/2 כפית רוטב על כל פרוסה ומורחים במברשת , מכניסים לתנור ואופים  למשך 20 דק'
הופכים לצד השני , חוזרים על פעולת המריחה ומחזירים לתנור לעוד 20 דק' .

 

נשאר לנו רוטב ואנחנו שומרים עליו בקנאות להמשך ..
בינתיים קוטמים את קצוות האפונה ומוציאים את הסיב העובר לאורכה , שוטפים ומנגבים
שוטפים את פטריות השיטאקי , מנגבים ופורסים לפרוסות  בעובי בינוני .
מרתיחים מים , כשרותח  מוסיפים את אטריות הסובה ומבשלים אל דנטה  , מסננים כשמוכן ושמים כף שמן זית כדי שהן לא ידבקו .
מחממים מחבת גדולה או ווק , שמים 2 כפות שמן ואת  השום , ג'ינג'ר , צ'ילי
מטגנים קצרות מבלי לשרוף ומוסיפים את האפונה והפטריות  .

 

טיגון של דקותיים , תוך ערבוב  .
לרוטב שנשאר ,מוסיפים  :

1 כף חומץ אורז

1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
מערבבים .
בינתיים האפונה והפטריות מוכנים , מחליקים פנימה את האטריות  ומערבבים , מקפיצים היטב .
יוצקים את שאר הרוטב , בצל ירוק וכוסברה  , מערבבים .
חותכים את הטופו שכבר נפרד מהתנור לרצועות בעובי 2 ס"מ
עורמים אטריות בצלחת , מפזרים קצת טופו ועל זה שומשום קלוי .
נראה אתכם שאתם לא הופכים לטבעונים .

 

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *