לאכול לפי עונות השנה

הנה הבאתי לך פרחים/קישואים ופרחי קישואים ממולאים

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

מי שמכיר אותי יודע שאני אוהבת פרחים.
רק להסתכל עליהם ומשהו בי מחייך מיד.
אבל כמעט הרבה יותר מזה אוהבת פרחי קישואים.אי אפשר לעמוד בפניהם , אף פעם לא יכולתי.
אני יכולה לקנות אותם בנפרד מהקישוא, או כשהם מחוברים אליו, לא קטנונית בנושא .
באביב ובקיץ הם מפציעים , קטנים וחמודים ואני קונה , אחר כך חושבת .
את הקישואים האלה לא נוכל למצוא ברשתות השיווק .כדי למצוא אותם נצטרך לבקר או להזמין ממקומות שמגדלים אותם.
חוות אורגניות ,ירקנים מתמחים , או כאלה שמשווקים מה שנקרא :  farm to table.
מקומות שאני קונה הם :
משק חביביאן
מלוא הטנא
משק מלמד
שוק הנמל בתל אביב .
יש גם  יצרנים ששולחים הבייתה , כמו עלה עלה הבייתה.
ברור שניתן גם להכין מקישואים רגילים, רק שיהיו קטנים ומוצקים או גדולים יותר , קשואים עגולים קטנים או פחוסים . אפשר כמובן לערבב בין כמה סוגים . הרבה יותר יפה ככה.

הנה הבאתי לך פרחים / קישואים ופרחי קישואים ממולאים

המתכון הזה דורש מאיתנו התכוונות ואהבה . זו מנה טעימה ומרשימה לאירוח .
כן זה לא מתכון קלי קלות , אבל שווה כל כך. אפשר להגיש אותו עם צנוברים למעלה או עם רוטב יוגורט. מתכון בהמשך .
מה צריך:

  • תבנית עם שוליים לא גבוהים מידיי ורחבה במידה כזו שתכיל את הקישואים בצפיפות.
    חום תנור 180 מעלות .
    15 קישואים קטנים ומוצקים , כמו שכתבתי אפשר לשלב עגולים , פחוסים ואפילו גדולים יותר , אותם נחצה לרוחב , כך שיהיו לנו שניים למילוי .
    3 עגבניות קטנות .
    1 בצל גדול
    1 וחצי כוסות בורגול גס או דק .
    3 שיני שום שמנות .
    1/2 חב' פטרוזיליה.
    1/2 חב' כוסברה.
    1/4 חב' שמיר.
    6 כפות שמן זית.
    2-3 גבעולי נענע טריה , מסירים את העלים מהענף .
    2-3 גבעולי סלרי מהחלק הפנימי של הצרור  עם העלים .
    2 כפות אוכמניות קטנטנות , קונים בחנות תבלינים או חנות טבע .
    1/2 כפית כורכום.
    1/4 כפית פלפל שחור גרוס .
    1/4 כפית פפריקה חריפה או מתוקה.
    1/4 כפית בהרט.
    מלח , להתחיל עם 1/2 כפית ולטעום .

רוטב:

  • מיץ מלימון אחד.
    2 כפות תרכיז רימונים.
    1כף סילאן ,  או מייפל , או דבש ענבים (דיבס)
    1/4 כפית כורכום.
    1/4 כפית פלפל שחור .
    מלח לפי הטעם .

רוטב יוגורט להגשה:

1 מיכל של יוגורט
1/4 בצל אדום קצוץ דק .
מעט מלח
מעט נענע טריה קצוצה
1 כף שמן זית
מערבבים יחד .

  • ההכנה:

1) מרוקנים את הקישואים, שוטפים ומייבשים עם מגבת נייר .

2) משרים את הבורגול במים למשך 30 דק'. מסננים וסוחטים עם היידיים .

3) את עשבי התיבול , שוטפים , מייבשים במגבת עד לשאר ההכנות , אחר כך קוצצים דק .

4) קוצצים דק את הבצל .

5) מרוקנים עגבניה אחת מתוכנה וקוצצים דק .
6) קוצצים את שתי העגבניות הנותרות .

מטגנים את הבצל ב4 כפות מהשמן , מזהיבים . מוסיפים את האוכמניות ומטגנים עוד דקה .
מניחים בקערה את הבורגול , הבצל המטוגן , עשבי התיבול ( משאירים מעט מכל ירק לתחתית התבנית), העגבניה המרוקנת והקצוצה . התבלינים .
טועמים , בודקים מה חסר לנו , מאזנים .
ממלאים את הקישואים מבלי לדחוס , אם יש פרחים ממלאים , תסובבו קצת את קצות הפרח , כדי לסגור .
בתבנית , מפזרים את עשבי התיבול שהשארנו , את שיני השום חתוכות גס ,את שתי העגבניות הקצוצות .
מסדרים את הקישואים בצפיפות .
דרך נוספת היא לארגן את הקישואים בתבנית ורק אז למלא אותם.


מערבבים את כל חומרי הרוטב , יוצקים בדפנות התבנית ומוסיפים מים עד חצי מגובה הקישואים.
יוצקים למעלה את 2 כפות השמן הנותרות.
מכסים במכסה או נייר כסף ואופים כ45 דק' עד שעה , מסירים את הנייר , מעלים טמפרטורה ל190 מעלות .
אופים עד שמזהיב היטב , עוד 20 – 30 דק' .
ניתן להגיש עם רוטב יוגורט .


ט
יפ:
מתוכן הקישואים נוכל להכין לביבות ירק , נסחט היטב . נוסיף עשבי תיבול . תבלינים , 1 ביצה ומעט קמח . ניצור לביבות ונטגן או נאפה בתנור .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *