לאכול לפי עונות השנה

הנה הבאתי לך פרחים/קישואים ופרחי קישואים ממולאים

מי שמכיר אותי יודע שאני אוהבת פרחים.
רק להסתכל עליהם ומשהו בי מחייך מיד.
אבל כמעט הרבה יותר מזה אוהבת פרחי קישואים.אי אפשר לעמוד בפניהם , אף פעם לא יכולתי.
אני יכולה לקנות אותם בנפרד מהקישוא, או כשהם מחוברים אליו, לא קטנונית בנושא .
באביב ובקיץ הם מפציעים , קטנים וחמודים ואני קונה , אחר כך חושבת .
את הקישואים האלה לא נוכל למצוא ברשתות השיווק .כדי למצוא אותם נצטרך לבקר או להזמין ממקומות שמגדלים אותם.
חוות אורגניות ,ירקנים מתמחים , או כאלה שמשווקים מה שנקרא :  farm to table.
מקומות שאני קונה הם :
משק חביביאן
מלוא הטנא
משק מלמד
שוק הנמל בתל אביב .
יש גם  יצרנים ששולחים הבייתה , כמו עלה עלה הבייתה.
ברור שניתן גם להכין מקישואים רגילים, רק שיהיו קטנים ומוצקים או גדולים יותר , קשואים עגולים קטנים או פחוסים . אפשר כמובן לערבב בין כמה סוגים . הרבה יותר יפה ככה.

הנה הבאתי לך פרחים / קישואים ופרחי קישואים ממולאים

המתכון הזה דורש מאיתנו התכוונות ואהבה . זו מנה טעימה ומרשימה לאירוח .
כן זה לא מתכון קלי קלות , אבל שווה כל כך. אפשר להגיש אותו עם צנוברים למעלה או עם רוטב יוגורט. מתכון בהמשך .
מה צריך:

  • תבנית עם שוליים לא גבוהים מידיי ורחבה במידה כזו שתכיל את הקישואים בצפיפות.
    חום תנור 180 מעלות .
    15 קישואים קטנים ומוצקים , כמו שכתבתי אפשר לשלב עגולים , פחוסים ואפילו גדולים יותר , אותם נחצה לרוחב , כך שיהיו לנו שניים למילוי .
    3 עגבניות קטנות .
    1 בצל גדול
    1 וחצי כוסות בורגול גס או דק .
    3 שיני שום שמנות .
    1/2 חב' פטרוזיליה.
    1/2 חב' כוסברה.
    1/4 חב' שמיר.
    6 כפות שמן זית.
    2-3 גבעולי נענע טריה , מסירים את העלים מהענף .
    2-3 גבעולי סלרי מהחלק הפנימי של הצרור  עם העלים .
    2 כפות אוכמניות קטנטנות , קונים בחנות תבלינים או חנות טבע .
    1/2 כפית כורכום.
    1/4 כפית פלפל שחור גרוס .
    1/4 כפית פפריקה חריפה או מתוקה.
    1/4 כפית בהרט.
    מלח , להתחיל עם 1/2 כפית ולטעום .

רוטב:

  • מיץ מלימון אחד.
    2 כפות תרכיז רימונים.
    1כף סילאן ,  או מייפל , או דבש ענבים (דיבס)
    1/4 כפית כורכום.
    1/4 כפית פלפל שחור .
    מלח לפי הטעם .

רוטב יוגורט להגשה:

1 מיכל של יוגורט
1/4 בצל אדום קצוץ דק .
מעט מלח
מעט נענע טריה קצוצה
1 כף שמן זית
מערבבים יחד .

  • ההכנה:

1) מרוקנים את הקישואים, שוטפים ומייבשים עם מגבת נייר .

2) משרים את הבורגול במים למשך 30 דק'. מסננים וסוחטים עם היידיים .

3) את עשבי התיבול , שוטפים , מייבשים במגבת עד לשאר ההכנות , אחר כך קוצצים דק .

4) קוצצים דק את הבצל .

5) מרוקנים עגבניה אחת מתוכנה וקוצצים דק .
6) קוצצים את שתי העגבניות הנותרות .

מטגנים את הבצל ב4 כפות מהשמן , מזהיבים . מוסיפים את האוכמניות ומטגנים עוד דקה .
מניחים בקערה את הבורגול , הבצל המטוגן , עשבי התיבול ( משאירים מעט מכל ירק לתחתית התבנית), העגבניה המרוקנת והקצוצה . התבלינים .
טועמים , בודקים מה חסר לנו , מאזנים .
ממלאים את הקישואים מבלי לדחוס , אם יש פרחים ממלאים , תסובבו קצת את קצות הפרח , כדי לסגור .
בתבנית , מפזרים את עשבי התיבול שהשארנו , את שיני השום חתוכות גס ,את שתי העגבניות הקצוצות .
מסדרים את הקישואים בצפיפות .
דרך נוספת היא לארגן את הקישואים בתבנית ורק אז למלא אותם.


מערבבים את כל חומרי הרוטב , יוצקים בדפנות התבנית ומוסיפים מים עד חצי מגובה הקישואים.
יוצקים למעלה את 2 כפות השמן הנותרות.
מכסים במכסה או נייר כסף ואופים כ45 דק' עד שעה , מסירים את הנייר , מעלים טמפרטורה ל190 מעלות .
אופים עד שמזהיב היטב , עוד 20 – 30 דק' .
ניתן להגיש עם רוטב יוגורט .


ט
יפ:
מתוכן הקישואים נוכל להכין לביבות ירק , נסחט היטב . נוסיף עשבי תיבול . תבלינים , 1 ביצה ומעט קמח . ניצור לביבות ונטגן או נאפה בתנור .

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *