עד שצפיתי בקרב סכינים ,ובמאסטר שף . הייתי בטוחה שהאופן בו אני מגישה את האוכל , הוא חינני ביותר.
משחר ילדותי ובהתאמה לקולחוז שלנו , נהגנו להגיש הכל לשולחן , לבד ממנה ראשונה ואחרונה , פגשתי גם במשפחות שמגישות גם את המנה הראשונה ואת הקינוח , ישר בתחילת הארוחה.
השתמשתי תמיד בכלים הכי יפים שלי , דוגלת בפסוק " לא לראותם בלבד".
אלא מה , באו סטפן , אייל שני וחבר מרעיו וטרפו את קלפי – סליחה ..צלחותיי .
לפי משנתם הסדורה , לא די באוכל טעים המוגש בכמות נאה אל השולחן ופותר לסועדים דילמות קשות ומהותיות כמו : מה עוד יש לאכול ? האם אני אשבע בכלל ? כמה כדאי לי לאכול ? בקיצור שאלות מטרידות מנוחה ושקט נפשי.
עתה , בטרנד הצילחות , כדאי להגיש מנות אישיות ומקושטות כיד הדמיון .
מומלץ לצאת אל הטבע ולחפש סלעים קטנים , פרחים יבשים , גזע עץ , חלוקי נחל . המוטו שלהם : צא ותור , את האדמה , הים והאוויר ומצא לך קישוטים לשולחנך.
לבד מאותם קישוטים , חשובה גם מאד זווית הנחתו של האוכל , המצטיינים יניחו אותו , בשליכטה אגבית , אך מלאת חשיבות (אני מתאמנת).
הגדיל לעשות אייל שני , כשהביא לאולפן סנה בוער (עלי מרווה , אלכוהול וגפרורים) שהקיף פוקאצ'ה אחת , שרק רצתה להיות כמו שהיא ופתאום בהינף אש , הפכה למשהו כנעני קדום.
אז לאט ,אני צוברת לי שעות צילחות , מבינה שלהגיש אוכל סתם כך זה פאסה.. וסטיילינג זו מילה של העת החדשה.
השתדלתי להגיש את המנה הבאה בצורה נאה , חשבתי להניח את הבורגול ברינג , מעליו לתת לדג להתנוסס בגאון , כשתבשיל העגבניות הקטן , מרומז אך לא משתלט . אבל הצבעים היו מסעירים והטעם ישקו שפתיים , להתאפק היה קשה.. אז הנחתי כך ואכלנו בלי לעצור שנייה.
דג קוד על מצע בורגול ותבשיל קטן של עגבניות שמש
תחילתו של המתכון , בדג קוד מופלא שראיתי אצל הפישנזונים בשוק האיכרים
הוא היה לבן , כמעט שקוף ובשרני מאד , המחיר היה שערורייתי , אבל העובדה שהוא הגיע בטיסה , על גבי קרח היישר משבדיה , ממש ריגשה אותי , אז מה לי שאלין על המחיר..
הכנתי בלי מתכון , רק חשבתי מה ישתדך לו הכי טוב , ומה אנחנו הכי אוהבים
מה לקנות:
- 300 גר' דג קוד טרי , או כל דג אחר , נתח מפולט ורצוי טרי.
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כוס בורגול גס.
- 3/4 כוס מים
- 15 עגבניות שרי בשלל צבעים.
- 1/2 פלפל חריף ירוק
- 1 כף חמאה
- 1 כף שמן זית +כף נוספת לבורגול .
- 1 שן שום גדולה וחתוכה לפרוסות דקות.
- מלח גס ופלפל שחור טרי לפי הטעם.
איך להכין:
תבשיל העגבניות
מנומרות , צהובות וסתם מתוקות… |
מיד עוברים להכנת הדג :
ההיה ,או חלמתי חלום… |
6 תגובות
בהחלט הצליח לך..מנה יפייפיה, שילוב צבעים משגע והכי חשוב..נראית מאוד טעימה ומזינה!
מוגש מקסים יקירתי, ונראה מאוד טעים עשית לי תאבון….:)שוב….
אני ממש מזדהה עם הרגשות המעורבים לגבי עליית סטנדרט הצלחות. פה נראה לי שהמרכיבים שלך מדברים היטב בעד עצמם, בלי צורך בשיחים בוערים וסידורים גיאומטריים בתלת מימד 🙂
ענת תודה רבה!!!!
חיה
תודה בישול…
הגשה נאה חשובה מאד , אבל קצת הלכנו לאיבוד והפכנו את השולי לעיקר..
חיה
תודה שמרית…
מחמאות כאלה הן כיף אמיתי..
חיה