בואיקוס בתבנית
חג שבועות הוא החג הכי אהוב עלי .
כל הדברים שאני אוהבת , מתקבצים להם סביב התאריך והזמן הזה.
מזג האויר הנעים , כמעט סוף האביב ותחילת חומו של הקיץ .
למרות רצוני להשתהות עוד קצת באביב , הקיץ נותן כבר את סימניו .
עוד מסימני החג הם
התכנסויות חברתיות , משפחתיות .
ביכורי פירות וירקות הקיץ .
טקסים , זרים וביכורים , סלינו על כתיפינו, לבוש לבן וחגיגי .
שפע המאכלים הטעימים .
בדמיון שלי מתרוצצות אלפי מנות , מאכלים שקשורים או לא קשורים לחג . את כולם אני רוצה להכין .
חלקם מסורתיים שעוברים במשפחה וחלקם תגליות , פיתוחים ושאר השתנות גלובלית ומקומית שקשורים לאוכל .
לדוגמה המתכון הזה , שנמצא לדעתי כמעט בכל בית , דומה או שונה .
קל להכנה וטעים מאד .
את שלי הכנתי בתבנית , הכי קל .
חורצת אותם לריבועים כדי שהאפיה תהיה אחידה .
מפזרת שומשום בנדיבות למעלה .
מחכה לריח שיעלה ויעטוף את הבית ולהשחמה של הבואיקוס בתבנית .
מה צריך?
- 3 +1/2 כוסות קמח תופח (500 גר')
- 1 כפית מלח
- 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 250 גר' גבינה בולגרית מאיכות טובה , מפוררת
- 200 גר' גבינה קשה מגוררת : תום כבשים , קשקבל , או כל גבינה קשה אחרת
- לציפוי :
- 1 ביצה
- 1 כף חלב
- שומשום מלא או רגיל לציפוי
ההכנה:
מעבדים את כל המרכיבים ביידים או מעבד מזון עד לבצק אחיד .
משטחים לדיסק , עוטפים בניילון נצמד , מכניסים למקרר למשך 30 דק' .
מחממים תנור ל 180 מעלות .
משמנים בחמאה תבנית מרובעת לא גדולה .
ככל שהתבנית לא גדולה , גובה הבואיקוס יהיה גבוה יותר ולהיפך.
מניחים את הבצק בתבנית , ובעזרת הידיים מרדדים לעובי שווה .
טורפים את החלב והביצה בקערית .
מברישים את הבואיקוס , מפזרים שומשום בנדיבות .
בסכין חורצים ריבועים שווים בגודלם
אופים כ 25 דק' עד שהבואקוס תפוחים וזהובים .