אפייה

בואיקוס בתבנית

בואיקוס בתבנית

חג שבועות הוא החג הכי אהוב עלי .
כל הדברים שאני אוהבת , מתקבצים להם סביב התאריך והזמן הזה.
מזג האויר הנעים , כמעט סוף האביב ותחילת חומו של הקיץ .
למרות רצוני להשתהות עוד קצת באביב , הקיץ נותן כבר את סימניו .
עוד מסימני החג הם 
התכנסויות חברתיות , משפחתיות . 
ביכורי פירות וירקות  הקיץ .
טקסים , זרים וביכורים , סלינו על כתיפינו, לבוש לבן וחגיגי .
שפע המאכלים הטעימים .
בדמיון שלי מתרוצצות אלפי מנות , מאכלים שקשורים או לא קשורים לחג . את כולם אני רוצה להכין .
חלקם מסורתיים שעוברים במשפחה וחלקם תגליות , פיתוחים ושאר השתנות גלובלית ומקומית שקשורים לאוכל .
לדוגמה המתכון הזה , שנמצא לדעתי כמעט בכל בית , דומה או שונה . 
קל להכנה וטעים מאד .
את שלי הכנתי בתבנית  , הכי קל .
חורצת אותם לריבועים כדי שהאפיה תהיה אחידה . 
מפזרת שומשום בנדיבות למעלה .
מחכה לריח שיעלה ויעטוף את הבית ולהשחמה של הבואיקוס בתבנית .

מה צריך?

ההכנה:

מעבדים את כל המרכיבים  ביידים או מעבד מזון עד  לבצק אחיד .
משטחים לדיסק , עוטפים בניילון נצמד , מכניסים למקרר למשך 30 דק' .
מחממים תנור ל 180 מעלות .
משמנים בחמאה תבנית מרובעת לא גדולה . 
ככל שהתבנית לא גדולה , גובה הבואיקוס יהיה גבוה יותר ולהיפך.
מניחים את הבצק בתבנית , ובעזרת הידיים מרדדים לעובי שווה .
טורפים את החלב והביצה בקערית .
מברישים את הבואיקוס , מפזרים שומשום בנדיבות .
בסכין חורצים ריבועים שווים בגודלם 
אופים  כ 25 דק' עד שהבואקוס תפוחים וזהובים .

לפני האפייה

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *