טבעוני

אדום אביב – אורז בצבעים של סלק

Share on facebook
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

יש רגע קצר בין אדר לניסן

שהטבע צוהל בכל פה

הוא שופע חיים

שיכור ומבושם –

איך שיופי יכול לרפא!

(דויד גרוסמן)

אני מודעת לגמרי למחזוריות וליופי הזה של הטבע , במיוחד עכשיו עם הפריחה הנפלאה וכל הירוק הזה .

גם אם היו מרחיקים ממני את לוח השנה ולא נותנים לי אפילו להציץ . הייתי יודעת שזה אביב .

הייתי יודעת לפי השמחה בלב , איתה אני מתעוררת בבוקר . ישר פותחת חלון ונושמת לי אוויר , ממלאה את הריאות שיהיה לי ברזרבה לפני שאלך לעבודה .

לובשת סוודר דק , אני שבלי מעיל לא זזה מטר , משילה שכבות של פנים וחוץ , מתכוננת לאביב.

בדרך לעבודה , מימיני הים ומשמאלי שדות של חרציות עם כתמים של כלניות .
ברגעים כאלה אני שמחה שאני לא גרה בתל אביב אהובתי . כי איפה שם בדרך לעבודה ילווה אותי הים ושדה חרציות .

אלה הימים בהם כל צבע זוהר יותר מתמיד , אולי כי השמש עדיין רכה וחומלת.

הסלק ארגמני יותר מתמיד , האדום שלו זוהר ומרגש . מתאים לי כל כך לחשוב עליו עם אורז מלא , ולחשוב על הצבע הנהדר שהסלק יעניק לו .

סלק ואורז בתנור

הסלק פרוס דק , משמש מצע לאורז ומעניק לו צבע אדום עז ומתיקות .

כאילו לא מספיק , כל הצבע הזה , הוספתי גם עגבניות טריות ומעט רסק עגבניות . מה שהופך את התבשיל הזה למרהיב .

אפשר להכין לשולחן החג , מנה שתצבע את השולחן בצבעים נהדרים , לצד כל מנת בשר .

לצמחונים זו חגיגה ונחמה גדולה .

אני אוהבת לאכול את המנה עם כף גבינת לבנה למעלה וזרזיף קטן של שמן זית . החמיצות של גבינת הלבנה , מעניקה טוויסט מיוחד למנה הנפלאה הזו .

אזהרה קטנה : אל תתנו לתמונות לתעתע בכם . אדום לא מצטלם הכי טוב . התמונות לא משקפות לגמרי את יפי המנה.

מה לקנות:

 

  • 5-6 סלקים טריים שבטריים בגודל בינוני , הכי כדאי עם כל העלים הוורודים שמחוברים אליו (שוק האיכרים) ואז אפשר גם לקצוץ חלק מהעלים ולהוסיף לתבשיל.
  • 2 + 1/2 כוסות אורז מלא או רגיל ,שטוף היטב ומסונן
  • 2 עגבניות בינוניות , חתוכות לקוביות קטנות.
  • 1 בצל סגול גדול , קצוץ דק .
  • 1/4 חב' כוסברה קצוצה דק
  • 1/4 חב' פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3 ענפי סלרי (רצוי הליבה) קלופים וקצוצים דק
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • מיץ מ1/2 לימון
  • 1/2 כפית אבקת כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק או 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 ו 1/2 – 5 כוסות מים
  • מלח לפי הטעם

איך מכינים:

מקלפים את הסלק , פורסים לפרוסות דקיקות עם סכין חדה או מנדולינה.

משמנים תבנית מלבנית או מרובעת ומסדרים את פרוסות הסלק .

מערבבים בקערה את האורז , עגבניות , עשבי התיבול , הסלרי , בצל , לימון , שמן זית והתבלינים .

מערבבים את רסק העגבניות והמים .

מניחים את האורז על הסלק .

יוצקים את המים . מכסים בנייר כסף .

מכניסים לתנור למשך 1 ו 1/2 – 2 שעות .

ב10 הדק' האחרונות , מסירים את נייר הכסף ומזהיבים מעט .

 

ואם כבר סלק….

 

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

5 תגובות

  1. לא הבנתי איך מבצעים את בניית התבשיל בתוספת עוף, אני חושב שזה יראה והטעם יהיה מצוין, דרך אגב יש משהו שנקרא PUKING RAINBOW, זה בדיוק מה שאני עושה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *