יש רגע קצר בין אדר לניסן
שהטבע צוהל בכל פה
הוא שופע חיים
שיכור ומבושם –
איך שיופי יכול לרפא!
(דויד גרוסמן)
אני מודעת לגמרי למחזוריות וליופי הזה של הטבע , במיוחד עכשיו עם הפריחה הנפלאה וכל הירוק הזה .
גם אם היו מרחיקים ממני את לוח השנה ולא נותנים לי אפילו להציץ . הייתי יודעת שזה אביב .
הייתי יודעת לפי השמחה בלב , איתה אני מתעוררת בבוקר . ישר פותחת חלון ונושמת לי אוויר , ממלאה את הריאות שיהיה לי ברזרבה לפני שאלך לעבודה .
לובשת סוודר דק , אני שבלי מעיל לא זזה מטר , משילה שכבות של פנים וחוץ , מתכוננת לאביב.
בדרך לעבודה , מימיני הים ומשמאלי שדות של חרציות עם כתמים של כלניות .
ברגעים כאלה אני שמחה שאני לא גרה בתל אביב אהובתי . כי איפה שם בדרך לעבודה ילווה אותי הים ושדה חרציות .
אלה הימים בהם כל צבע זוהר יותר מתמיד , אולי כי השמש עדיין רכה וחומלת.
הסלק ארגמני יותר מתמיד , האדום שלו זוהר ומרגש . מתאים לי כל כך לחשוב עליו עם אורז מלא , ולחשוב על הצבע הנהדר שהסלק יעניק לו .
סלק ואורז בתנור
הסלק פרוס דק , משמש מצע לאורז ומעניק לו צבע אדום עז ומתיקות .
כאילו לא מספיק , כל הצבע הזה , הוספתי גם עגבניות טריות ומעט רסק עגבניות . מה שהופך את התבשיל הזה למרהיב .
אפשר להכין לשולחן החג , מנה שתצבע את השולחן בצבעים נהדרים , לצד כל מנת בשר .
לצמחונים זו חגיגה ונחמה גדולה .
אני אוהבת לאכול את המנה עם כף גבינת לבנה למעלה וזרזיף קטן של שמן זית . החמיצות של גבינת הלבנה , מעניקה טוויסט מיוחד למנה הנפלאה הזו .
אזהרה קטנה : אל תתנו לתמונות לתעתע בכם . אדום לא מצטלם הכי טוב . התמונות לא משקפות לגמרי את יפי המנה.
מה לקנות:
- 5-6 סלקים טריים שבטריים בגודל בינוני , הכי כדאי עם כל העלים הוורודים שמחוברים אליו (שוק האיכרים) ואז אפשר גם לקצוץ חלק מהעלים ולהוסיף לתבשיל.
- 2 + 1/2 כוסות אורז מלא או רגיל ,שטוף היטב ומסונן
- 2 עגבניות בינוניות , חתוכות לקוביות קטנות.
- 1 בצל סגול גדול , קצוץ דק .
- 1/4 חב' כוסברה קצוצה דק
- 1/4 חב' פטרוזיליה קצוצה דק
- 3 ענפי סלרי (רצוי הליבה) קלופים וקצוצים דק
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- מיץ מ1/2 לימון
- 1/2 כפית אבקת כורכום
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק או 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
- 1 כפית סוכר
- 4 כפות שמן זית
- 4 ו 1/2 – 5 כוסות מים
- מלח לפי הטעם
איך מכינים:
מקלפים את הסלק , פורסים לפרוסות דקיקות עם סכין חדה או מנדולינה.
משמנים תבנית מלבנית או מרובעת ומסדרים את פרוסות הסלק .
מערבבים בקערה את האורז , עגבניות , עשבי התיבול , הסלרי , בצל , לימון , שמן זית והתבלינים .
מערבבים את רסק העגבניות והמים .
מניחים את האורז על הסלק .
יוצקים את המים . מכסים בנייר כסף .
מכניסים לתנור למשך 1 ו 1/2 – 2 שעות .
ב10 הדק' האחרונות , מסירים את נייר הכסף ומזהיבים מעט .
5 תגובות
לא הבנתי איך מבצעים את בניית התבשיל בתוספת עוף, אני חושב שזה יראה והטעם יהיה מצוין, דרך אגב יש משהו שנקרא PUKING RAINBOW, זה בדיוק מה שאני עושה 🙂
גיליתי שגם לך יש גיבוי
נכון … עם זה התחלתי..
תודה
חיה
נראה נפלא- מתה על סלק ואורז. אהבתי את הרעיון של לדחוף לתנור ולשכוח מזה… אנסה בקרוב! חג שמח:)
בהצלחה אפרת , שמחה שאהבת.
חג שמח
חיה