בשר

צלי כבדי עוף ותפוחי אדמה של אמא

בגיל 11 לערך , חשבתי שכשאגדל אוכל כבד עוף כל ימי חיי .

כבד עוף היה מצרך יקר באותם ימים וכדי לאכול ממנו , עדיף היה ללכת למסעדה . כן זה היה מאותם מקרים נדירים , שלאכול בחוץ , השתלם יותר מאשר לאכול בבית .

בכל מוצאי שבת , הורי ואחותי הקטנה , שמו פניהם למסעדה , כדי שאחותי תאכל כבד .

היא סבלה מאנמיה , ועל דעת כל מומחי אותה התקופה , כבד אמור היה לספק לה את מירב הברזל , לו היא הייתה זקוקה .

אני ואחיותיי נותרנו מאחור …. (כן זה הזמן לדמעות השתתפות ונגינת כינור ענוגה ברקע)

כשהרחמים העצמיים שטפו אותי , נשבעתי שכאשר אעמוד ברשות עצמי , אוכל כבד , ללא הכרה .

בתחילת נישואיי , ניסיתי למלא לעצמי את אותה הבטחה , אבל עד מהרה , הכבד היה לי לזרא . ואפילו הצלחתי לפתח רגשות הזדהות עם אחותי , שנאלצה לאכול אותו למען בריאותה .

אחד המתכונים אותם אימי הכינה לעיתים נדירות , היה כבד עוף עם תפוחי אדמה .

היום אני מבינה שכך היא הצליחה "למתוח" את התבשיל , ולהכין המון אוכל מקצת כבד.

לאורך השנים, הכנתי את המנה הזו המוני פעמים , לא בגלל המחיר , אלא בגלל הטעם . כולם אהבו אותו מאד .

לימים הדעות היו חלוקות על ערכו התזונתי  של הכבד . אך אנו שמרנו אמונים למתכון הנהדר הזה של אימי .

צלי כבדי עוף ותפוחי אדמה של אמא

הוא משובח , טעים מאד ואחד הקלים להכנה שאני מכירה.

מה צריך :

  • 500 גר' כבדי עוף , נקיים .
  • 5 תפוחי אדמה בגודל בינוני או 3 גדולים
  • 1 בצל גדול מאד קצוץ גס.
  • 2 שיני שום קצוצות גס
  • 1/2 – 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס (תוספת שלי)
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
  • 3 – 4 כפות שמן קנולה.
  • מלח לפי הטעם.

ההכנה :

חותכים את כבדי העוף ל 3 – 4 חתיכות , שוטפים ומסננים היטב .

מקלפים ושוטפים את תפוחי האדמה , פורסים לפרוסות עגולות דקות מאד , בעובי של 3- 4 מ"מ , גג 1/2 ס"מ.

מחממים מחבת גדולה , רצוי טפלון . מוסיפים את השמן , מחממים 1/2 דקה ומצרפים את הבצל .

מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה , מוסיפים את כבדי העוף , השום ומטגנים עד סגירתם והשחמה קלה .

.

זה הזמן להוסיף את תפוחי האדמה , מערבבים היטב . לא להיזהר יתר על המידה , גם אם תפוחי האדמה נשארים לא אחידים ו"נשברים" זה יופי , ורק תורם לתבשיל.

מוסיפים את התבלינים . לא מוסיפים מים!!!!

מכסים , מנמיכים את הלהבה , ללהבה נמוכה . ומבשלים כך ללא מים .

מידי פעם מנערים את המחבת , ואף מערבבים ערבוב עדין כזה עם כף .

זמן הבישול נע בין 20 דק' ל 30 דק' , תלוי בעובי תפוחי האדמה.

כדי לשמור על עסיסיות הכבדים , רצוי שעובי תפוחי האדמה יהיה דק ככל האפשר.

ניתן להוסיף רק אם מוכרחים 1/4 כוס מים .

אפשר לצרף למנה  את הסלט  הזה שיהווה חגיגה של טעמים עם כבדי העוף.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

14 תגובות

  1. יאמ. אחת המנות האהובות עליי אצל סבתא (בלי הצ'ילי כמובן). מוגש עם אורז לבן וכמה מלפפונים חמוצים.
    תודה

  2. יאמ. אחת המנות האהובות עליי אצל סבתא (בלי הצ'ילי כמובן). מוגש עם אורז לבן וכמה מלפפונים חמוצים.
    תודה

  3. נהדר! בדיוק ככה חינכו אותי, שגם הייתי רזונת וחלושה. מצחיק…אין כמו הלב של אימא להכניס לך שטויות לראש כשאתה קטן. המתכון נראה מעולה. בטוחה שגם טעים.

  4. נראה כל כך מגרה, נכנס לרשימת הבישולים הקרובה.

    למה לא להוציא את הכבדים טרם הכנסת תפוחי האדמה ולהחזיר לסוף הבישול?

    לכבדים יש נטייה לאבד מרכותם/נימוחותם מעבר ל-3-4 דקות בישול.

  5. הי דליה
    זה רעיון , אבל יוצא מאד עסיסי ונימוח ובמקרה הזה , אני שומרת אימונים למתכון של אמא שלי .
    תודה ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *