אסייתי

צ'יקן ג'לפרזי

צ'יקן 5צ'יקן 14בראש שלי אני מבינה שזהו זמן די אומלל לכתוב על תבשילים , מסעדות וכאלה אבל בחושים שלי אני מרגישה שזה בדיוק הזמן לכתוב על זה .
נקודת העגינה שלי נעה כל הזמן על הציר הזה של ראש ולב בימים אלה .
לכן בבוקר זך אחד שבו קמתי , אל ים כחול שמשקיף לי מכל פינה בבית ועיניי נתקלו בקרני האור שנפלו על השולחן , האדום שעל המפה נראה אדום מתמיד.
שמחה נמרצת קצת התיישבה לי בלב , נקודת העגינה שלי עזבה את הראש והתיישבה לי חזק על החושים , ואני החלטתי שזה בדיוק הזמן למלא רצון ישן ולנסוע לרמלה .

זה בדיוק הזמן שהראש לא אמר את דברו :" מה פתאום רמלה ?" "זה לא מצדיק את הנסיעה" , הראש הבין שזה זמן להרפות ונתן ללב להוביל .
מה איבדתי ברמלה ? בטח תבוא תהיה קטנה .
אז ככה שמזמן מזמן שמתי את עיני על מסעדת מהרג'ה שכולם מדברים בשבחה , אוכל הודי אוטנטי , כולם שחים לי , מרוממים ומפארים , מתארים לי בדקויות את התפריט .
אני שאוכל הודי אהוב עלי כל כך , רציתי לשם מזמן …
למסעדה גם מסונפת חנות שמוכרת מצרכים להכנת אוכל הודי . דבר שהפעים אותי לגמרי .
המסעדה הייתה מאויישת על כל שולחנותיה , דבר שהקנה בטחון רב .
אני ממש רוצה לספר על אוכל נהדר כמו שאוכל הודי יכול להיות , על רבדי רבדים של טעמים ותבלינים מסתוריים שיוצרים הרמוניה , כמו שאוכל הודי צריך להיות .
אלא שלא כך היה , האוכל היה בינוני מאד , ולכל מנה היה בדיוק אותו טעם כמו למנה הקודמת , בדיוק כמו שאוכל הודי לא צריך להיות .
החנות שכה חיכיתי לעשות בה מסע קניות גורף קטניות , הייתה .. נו טוב .
השמועה על חנות אחרת , טובה יותר בתוך השוק של רמלה , גרמה לי לצאת למסע איתור כתובות .
כך באחת הסמטאות בשוק התחבאה לה חנות , עם ריחות של תבלינים מסתוריים , שלל קטניות ועוד המון .
גם עצות ומתכונים קיבלתי שם , במה בדיוק להשתמש ולאיזה צורך . חזרתי מצוידת היטב ומאושרת למדי .
נכון שלא תמיד חלומות מתגשמים בדיוק כמו שאנחנו חולמים , אבל זו עדיין לא סיבה להפסיק לחלום אותם .
צ'יקן ג'לפרזי
צ'יקן 12
מתכון שקיבלתי עליו השראה וגם איך מכינים  ,שם בחנות הקטנה ברמלה .
ניסיתי את המתכון מספר פעמים עד שהגעתי לגרסה שהכי נעמה לחיכי .
רבדים של טעמים , תבלינים חמים וחרפרפים במידה , רוטב סמיך שעוטף הכל , ואורז לבן פשוט שהתפקיד היחידי שלו הוא לספוג אליו את כל הטעמים ולהשקיט קצת את החך.
אז מה אנחנו צריכים:
500-700 גר' חזה עוף או פרגיות , ממליצה יותר על פרגיות , חותכים את הבשר לגודל של 4-5 ס"מ.
1בצל גדול קצוץ .
1 פלפל חריף אדום חתוך לטבעות דקות .
3 שיני שום קצוצות .
3 ס"מ של ג'ינג'ר טרי , קלוף וקצוץ דק.
1 קופסה עגבניות תמר שלמות , או קופסה עגבניות קצוצות .
2 כפיות כורכום .
2 כפיות גדושות כמון טחון.
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה , זה תלוי כמה חריף אוהבים .
2 כפיות כוסברה יבשה , טחונה . הכי טוב זה לקנות גרגירי כוסברה , ולטחון במקום לגרגירים קטנים עם מכתש ועלי או במטחנת תבלינים.
מלח לפי הטעם .
מיץ מליים אחד עד שניים או מיץ מ1/2 לימון גדול .
1 כף חמאה (ניתן לדלג )
1/2 צרור גדול של כוסברה טרייה קצוצה , לבישול והגשה.
1/2 כוס מים .
3 כפות שמן זית או שמן קנולה.

איך:
מחממים מעט את השמן במחבת רחבה , מוסיפים את הבצל , שום , ג'ינג'ר ופלפל חריף. מטגנים עד שמזהיב מעט והריח משגע אתכם.
צ'יקן 1
בינתיים מערבבים בקערה את הכורכום , פפריקה , ומלח , מערבבים .
מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים היטב עם התבלינים .
צ'יקן 3
מוסיפים אל המחבת , מערבבים ומטגנים על להבה בינונית , עד שמזהיב מעט והעוף שינה את צבעו.
עכשיו הגיע הזמן להוסיף את העגבניות החתוכות , עם הנוזלים שלהן , מערבבים .
צ'יקן 9
מוסיפים את הכמון והכוסברה הטחונה, שוב ערבוב קטן .
מוסיפים עכשיו את המים , מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דק'.
זה הזמן להוסיף את החמאה , למי שרוצה (לפי המתכון המקורי , או גהי או שמן קוקוס שהוא כשר ונהדר למטרה הזו) השומן הזה עוטף את הרוטב ומסמיך אותו ונותן ארומה מיוחדת .
מוסיפים את מיץ הליים , אם לא מספיק חמצמץ לכם , תוסיפו עוד אחד.
זה הזמן להוסיף את הכוסברה הקצוצה , תשאירו קצת לקישוט . אולי עוד קצת מלח אם חסר .מבשלים עוד 5 דק' .
צ'יקן 8

מגישים עם אורז לבן . מושלם!!!! יש כאן הרמוניה בלתי נתפסת של טעמים מכל מה ששמנו , קצת עוקץ של חריף , חמיצות הליים , התבלינים … רוצו להכין .
צ'יקן 11

קישורים הכרחיים :
מסעדת מהרג'ה
כל בו עופרה, רחוב המעפילים 32, שוק רמלה

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

11 תגובות

  1. אולי, דווקא זה בדיוק הזמן לכתוב על תבשילים, לעצום לרגע עיניים נוכח כל הרוע, הפיגועים, הצרות ולשקוע בעולם שכולו רק טוב.
    הצילומים שלך מרהיבים ומנחמים עד מאוד והמתכון…. הודי למהדרין, ממש עושה חשק.

    מגי

    1. מגי יקרה
      תמיד מבינה את הלך רוחי ויודעת להגיד את הדבר הנכון והמנחם , מעודד … ועוד כהנה.
      תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *