מתוק

עוגת פסיפלורה ופרג

סיפור האהבה שלי עם הפסיפלורה , הוא סיפור אהבה מותנה , שחייב לענות על כמה כללים פשוטים , אך עקרוניים.

היא ( בטח נקבה.) חייבת להיות מתוקה , עם רמז דק של חמיצות שנועדה להדגיש את מתיקותה .

בניגוד לנשיות הצעירה , שעורה מתוח , שלי דווקא חייבת להיות מעט מקומטת , עובדה שמבטיחה את הבשלות שלה.

כשהיא כזו , מעט מתקמטת , אני יודעת שהיא שקדה היטב על התוכן שלה , שיחפה קצת על החיצוניות הלא מחמיאה .. אז , אני יוצרת שקע קטן , ויונקת את תוכנה האקזוטי והמתוק .

כשהיא בתולית , בוסרית ועורה מתוח היטב , התוכן שלה , עלול להיות מעט מאכזב , גרגירי מידי , וחמוץ .

אני קונה לי ערמה של ממש , מניחה בסלסלה , ומחכה ל התקמטות המיוחלת .. בינתיים רק מריחה אותן קצת , כל אימת שאני חולפת לידן . אלא מה .. כמו כל דבר בחיים , צריך לחכות לתזמון מדויק , בדיוק לרגע , בו ההתקמטות לא תפגע גם בתוכן , אלא שהוא יישמר , זוהר , צהוב , מנומר בשחור ומתוק כמו הבטחה שקוימה…

כשזה לא קורה , אני ממהרת להכין נקטר  , או עוגת תפוזים ללא תפוזים , אלא עם מיץ פסיפלורה , שסיננתי היטב . אני מוסיפה גם כף או שתיים של הגרעינים , רק בשביל הקראץ' שזה עושה עם כל ביס.

הפעם הכנתי עוגה בחושה , שלתוכה הכנסתי מיץ וגרגירים , וכאילו זה לא מספיק לקראנצ'יות , הוספתי גם פרג לא טחון . זיגוג מבהיק של מיץ פסיפלורה , תרם לעוגה מושלמת ומעניינת במיוחד , וגם מנצלת פסיפלורות שכשלו בהבטחתן :-))
את המתכון לקחתי מתוך הספר , שביתי קנתה לי בבוסטון . של בית הקפה האהוב עלי flour .

עוגת פסיפלורה ופרג

מה צריך:

לעוגה:

  • 2 כוסות( 240 גר') קמח לעוגה או רב תכליתי מנופה.
  • 3/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 160 גר' חמאה , מומסת וקצת חמימה.
  • 1/4 כוס(60 מל"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית ווניל איכותית
  • 5 כפות תוכן פסיפלורה מסונן + תוכן מפסיפלורה שלמה.
  • 3 כפות פרג , לא טחון
  • 4 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס סוכר.

לזיגוג:

  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 4 כפות תוכן פסיפלורה מסונן.

איך מכינים:
מחממים תנור ל175 מעלות.

משמנית תבנית  מלבנית   בגודל 12.5 על 22.5  ס"מ , שמים נייר פרגמנט , משמנים גם אותו , ומהדקים לתבנית , מאבקים עם מעט קמח.

בקערה , מערבבים יחד , את הקמח + אבקת אפייה+ מלח.

בקערה נפרדת מערבבים את החמאה +שמנת מתוקה +תמצית ווניל , מיץ הפסיפלורה +  תוכן הפסיפלורה ופרג. התערובת אמורה להיות קרמית ומעט סמיכה.

בקערת המיקסר , מקציפים את הביצים והסוכר במהירות בינונית עד לתערובת סמיכה ואוורירית.

מפסיקים את פעולת המיקסר , ומוסיפים ידנית ובעדינות את תערובת הקמח , רק עד שהתערובת מתאחדת.

מוסיפים 1/4 מכמות הקמח לתוך תערובת החמאה והפרג , מערבבים קלות .

מוסיפים את שאר הקמח , ובוחשים בתנועות קיפול רק עד שהתערובת מתאחדת.

מעבירים לתבנית המוכנה. אופים עד הזהבה , כ-45  עד שעה . בודקים עם קיסם , אם מוכן..

מקררים כ-30 דק'.

מוציאים בעזרת נייר האפייה מהתבנית .

מכינים את הגלזורה:
מערבבים את אבקת הסוכר , ומיץ הפסיפלורה .

מחממים כדקה , ומברישים את פני העוגה.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *