מרקים

מרק עדשים וירקות – מוליגטוני

בעוד הפרפרים מפזזים תחת קרני השמש באופן חסר אחריות , לא פוחדים לפרוש כנפיים מולה , לוהטת ככל שתהיה .

האפשרות להצטנף עוד רגע תחת איזה פרח מחשש לצינת סתיו , סתם מעוררת בהם רפרוף נוסף , דווקאי כזה .

בתוך כל האופטימיות הזו , אני מחליטה על מרק , כחלק מסשן של ארוחה הודית .

אני לא הולכת על סתם מרק , אלא כזה שמכיל הרבה ירקות ,קטניות , וגם תבלינים מחממי חיך ובטן יש בו . בקיצור כל טוב .למרות שאני מבינה בראש שזה עדיין לא זמן מרק . אני ממשיכה לארגן את כל המרכיבים .

חותכת כל ירק לחוד פורסת בצלים ושומים , מנקה ירקות שורש ובטטות מתוקות ששעתן היפה עוד תגיע בבוא החורף .

כשאני מחממת תבלינים , אני כבר מבינה בלב שהמרק הזה , טוב בכל זמן שהוא .

אלא שבלילות הסתיו הצוננים הוא יהיה נהדר , ובחורף הוא יהיה הכרח .

הגשם שהתחיל לטפטף , הבהיר שהכל זמני , גם לפרפרים .

מרק עדשים וירקות – מוליגטוני

מרק עדשים הודי , שיש לו המון ווריאציות . מי שראה את הפרק הבלתי נשכח בסיינפלד , יבין עד כמה המרק הזה פופולארי :-))
המרכיב הראשי מסורתי של המרק , הן עדשים כתומות . כאן הוספתי גם עדשים שחורות , חומוס וירקות .

מרק שהוא צמחוני , משביע מאד ויכול לשמש כארוחה מלאה .

המרק הולך ומשתבח בכל יום , כך שאפשר להכין סיר גדול וליהנות ממנו כל יום .

מה צריך:

 

  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 כוס עדשים שחורות , או ירוקות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית זרעי חרדל (חנות תבלינים)
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 -1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס (תלוי כמה חריף רוצים)
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות
  • כ- 6 כוסות ירקות חתוכים לקוביות בגודל בינוני , כמו:גזר , בטטות , שורש סלרי , שורש פטרוזיליה , תפוחי אדמה או כל מה שבא לכם ויש בבית . אני השתמשתי בגזר , בטטות , שורש סלרי ושורש פטרוזיליה
  • 1 כוס חומוס קפוא סנפרוסט , בדרך כלל אני משרה חומוס ומבשלת אותו למחצה . אך בגלל הכמות הקטנה שנדרשת , באמת שאין צורך בזה .
  • 1 קופסה (400 גר' ) עגבניות תמר שלמות . מרוקנים לקערה וחותכים לחתיכות גסות.
  • 1 קופסה ( 400 מל"ל) חלב קוקוס
  • כ-5 כוסות מים או ציר ירקות (תלוי בסמיכות שאתם אוהבים)
  • מיץ מ 1/2 לימון או כפית תמרהינדי מעורבבת במעט מים , כדי שיהיה נוח לערבב במרק .
  • 1/2 חב' כוסברה קצוצה

איך:

שוטפים היטב את 2 סוגי העדשים , מכסים במים (אפשר יחד) עד שמכינים את השאר.

מחממים את השמן בסיר רחב וגדול מספיק , מוסיפים את התבלינים והג'ינג'ר המגורר ( לא מוסיפים כרגע את השום ) , מנמיכים את הלהבה , ונותנים לתבלינים להפיק ארומה לכמה שניות , להיזהר לא לחרוך את התבלינים .

מוסיפים את הבצל הקצוץ , מערבבים עם התבלינים ומטגנים כ 2דק' , מוסיפים את השום ומערבבים היטב , מטגנים עוד דקה.

מוסיפים את הפלפל האדום ושאר הירקות ומערבבים היטב , מטגנים עוד 4 דק' תוך בחישה מידי פעם .

מוסיפים את החומוס , העדשים (לסנן היטב) , את קופסת העגבניות , את חלב הקוקוס , המים או ציר הירקות .

מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה ומבשלים כ30 דק' , עד שהירקות רכים , אך לא רכים מידי .והעדשים רכות.

מוסיפים את הלימון או התמרהינדי , מתקנים תיבול : מלח , פלפל צ'ילי

מוסיפים כוסברה קצוצה , מכבים מיד את הלהבה .

מגישים עם זרזיף קטן של שמן זית (לא הכרחי)

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *