לאכול לפי עונות השנה

כתום של קיץ – גאלט משמשים

 

 

קטן 9

 

thumbnail

בילדותי היו המון סימנים מבשרי קיץ .
לכולם חיכיתי , אורבת להם , אוספת אותם אחד אחר השני . מחכה בסבלנות ששכרה בצידה .
אחד הסימנים היה , בואם של המשמשים , בהתחלה הביכורים שלהם , קצת ירקרקים וחמוצים , שומר נפשו ירחק מהם .

אחר כך הגיעו הזהובים כמו שמש , כתומי הלחיים , נוטפי המיץ , טעמם מיוחד ואין שני לו .

אימא הייתה ממהרת , קונה המון , ומתחילה במרדף אחר הפרי הזה , שנעלם כמו שבא , בבת אחת .

הייתה מתחילה בעוגות ועוברת חיש לריבות , ריבות זהובות ומתוקות במידה .

את החרצנים היינו אוספים , בשקית קטנה .
לא זוכרת אפילו למה , אבל היו שמות לאספנים : מלך הגוגואים , אלוף הגוגואים ,  ברור שמשאת נפשנו הייתה להיות מלך לפחות  .
הייתה לאימא עוגה פשוטה , עוגת ספוג שבה הייתה  מניחה משמשים , לוחצת אותם קלות פנימה ומפזרת מעט סוכר .
לעולם לא תהיה עוגה טעימה כמו זו , שבה היו מונחים טעמים ראשונים של קיץ ומגע ידיה של אימי .

גאלט של משמשים

eyi 7eyi 2

אני מאד אוהבת גאלטים מכל המינים והסוגים , בעיקר גלאט של קיץ .
בצק חמאתי , פרי , סוכר  , פשטות שאין כמותה .
אני אוהבת אותם חמימים , אם יש קרם פרש או שמנת מתוקה מוקצפת , אני מרגישה ממש ברת מזל .

  • מה צריך:

    תבנית פאי קוטר 26 , או תבנית תנור עם נייר פרגמנט .
    חום תנור 175 מעלות צלזיוס
    חמאה לשימון התבנית
  • לבצק:
  • 2+1/4 כוסות קמח מנופה
    200 גר' חמאה חתוכה לקוביות , קרה מהמקרר (במיוחד בקיץ)
    1/3 כוס מים קרים מאד (מי קרח)
    1 כף גדושה סוכר
    קורט מלח
  • מלית :
    2 כפות ריבת משמש , רצוי ריבה  שהוכנה בבית
    כ- 10 משמשים גדולים , בשלים , שטופים , לנגב , ולחצות .כמות המשמשים תלויה בגודל התבנית .
    1 כף סוכר גדושה
    10 גר' חמאה .(לא הכרחי)

איך:
שמים במג'ימיקס את כל חומרי הבצק למעט המים .
מערבלים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את המים ומערבלים עד שמתקבל בצק , לא לערבל עכשיו יותר מידיי , אלא רק עד שהחומרים מתאחדים .
מוציאים אל משטח מקומח , לשים קצרות ומשטחים לצורת דיסק .
אפשר עכשיו ישר לעבד את הבצק , או להשאיר עם ניילון נצמד , כ- 30 דק' במקרר .
משמנים את התבנית בחמאה , מרדדים את הבצק לקוטר גדול יותר מגודל התבנית .
מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים לתבנית .
מורחים את הריבה בצורה שווה על הבצק .
מסדרים יפה את חצאי המשמש . מפזרים את כף הסוכר בצורה שווה .
מנקדים עם החמאה שנותרה על המשמשים .
אופים עד שמזהיב היטב . כ- 40 דק' .
מגישים פושר עם קצפת או קרם פרש , או סתם כך , כמו שהיא , שזה נפלא .

eyi 5

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *