מרקים

הומאז' לחורף – מרק ברוקולי ופטריות

מרק ברוקולי קטן 4

 

כשכותבים פוסט , לטיימינג יש חשיבות גדולה במיוחד . הרבה פעמים אני שומרת דברים לאחר -כך , אלא שאז הם מתגלים כלא כל כך רלוונטיים .
עדיין לא הסתגלתי לרעיון שאין  כבר חורף  וממשיכה לעשות לו כל מיני מחוות של נאמנות.
סימולציית החורף  שלי מתאפיינת  בלבישת חולצות  ארוכות שרוול , תכנון תבשילי קדרה ומרקים מתוך הרשימה הבלתי נדלית שלי . הפעלת מזגן בבוקר , אותו אני מכבה אחרי 10 דק' , מוחה אגלי זיעה מהמצח.
תבשילי קדירה נראים לי באמת קצת מחוץ לזמן שלהם , אבל מרק מרגיש עדיין נכון.
קניתי ברוקולי מופלא באמת , גבעולים קטנים וצעירים ,ירוקי תפרחת ,עם עלים קטנים צמודים שסוגרים על תפרחת הברוקולי ונצמדים לגבעול ,שקופים בעדינותם.

1

ברוקולי קטן

 מיכל שעושה דיאטה , נשבעה לי על מרק הברוקולי שלה. כשעיינתי במצרכים,בלטו שניים עיקריים לנגד עיניי: ברוקולי ומים.
החלטתי כי לברוקולי שלי מגיע הטוב ביותר ונזכרתי במרק הברוקולי המפואר של רחל, חברת העל שלי.
מרק שיש בו גם שמנת מתוקה , גם פטריות צלויות , תפוחי אדמה שייתנו גוף למרק וגבינת פרמזן.
האם יש מרק שעושה יותר הומאז' לחורף מהמרק המופלא הזה?

 

  • אז מה אנחנו צריכים:
    2 גבעולי פרסה
    1 בצל גדול או 2 בינוניים
    4 שיני שום שמנות
    1 שורש פטרוזיליה
    1 שורש סלרי
    3 תפוחי אדמה גדולים
    500 גר' פטריות שמפיניון , אני הוספתי גם מיני פורטובלו
    1 מיכל שמנת מתוקה , אפשר גם 10% שומן , כמובן שהכי טוב יהיה 32% אחוזי שומן
    500 גר' ברוקולי טרי ויפה
    10 גר' חמאה
    3+1 כפות שמן זית
    מלח , פלפל שחור
    1/2 אגוז מוסקט מגורר
    8-10 כוסות מים או ציר ירקות
    גבינת פרמזן מגורדת או פרוסה דק מאד להגשה
    עירית קצוצה דק להגשה

מתחילים בהכנות מקדימות:

קוצצים את הבצל לקוביות קטנות
מנקים את הפרסה
פרסה 1

 

שימו לב , חוצים ומנקים גם את העלים הפנימיים
שימו לב , חוצים ומנקים גם את העלים הפנימיים

 מסלקים חלק מהירוק של הפרסה , וחותכים לקוביות קטנות או פרוסות דקיקות

פרסה 3
פורסים את השום לפרוסות דקיקות
חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים , אני השארתי חלק גדול מהגבעולים , כי הם היו נהדרים , אם הברוקולי לא כל כך טרי , תסלקו חלק גדול מהגבעולים.
חותכים את הפטריות לרבעים , את הקטנות יותר משאירים בשלמותן.

פטריות 2
מקלפים את תפוחי האדמה , שוטפים וחותכים לקוביות קטנות .
חותכים קטן את שורש הפטרוזיליה הקלוף וגם את שורש הסלרי.

ממשיכים:

מכניסים לסיר את הבצל , פרסה , 3 משיני השום , שורש פטרוזיליה והסלרי + 3 כפות של שמן הזית .

בישול  
כשמזהיב , מוסיפים את הברוקולי ותפוחי האדמה , מטגנים עוד 3 דק'.

בישול 2

מוסיפים את המים , מביאים לרתיחה ומבשלים כ – 30 דק' על להבה נמוכה.



בינתיים:

מחממים מחבת שטוחה , מכניסים פנימה את החמאה והכף הנותרת של שמן הזית.  כשנמס , מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד הזהבה , במהלך הטיגון , מוסיפים את שן השום הנותרת פרוסה דק . ממליחים ממש מעט סוף הטיגון, מכבים את הלהבה.

פטריות

בודקים עכשיו אם תפוחי האדמה והברוקולי התרככו , אם כן , מוסיפים את השמנת המתוקה , מלח , פלפל שחור ואגוז המוסקט .
מרסקים בבלנדר ידני , או מרסקים חלק מהתכולה , משאירים קצת נגיסות בפנים  . אני לא אוהבת מרק מחיתי לגמרי , אז אני מרסקת חלק , וחלק משאירה חתיכות קטנות בפנים. אם אין לכם בעיה עם מרק מחיתי , מרסקים הכל .
מוסיפים חלק גדול של הפטריות פנימה , משאירים קצת להגשה.
מתקנים תיבול.

מרק 2

בהגשה מפזרים עירית ופרמזן.
כל כף מעלה תוכן אחר ומענג , שלא תעשו הומאז' לחורף?

מרק 3

 לטבעונים:
אפשר להמיר את השמנת המתוקה בחלב קוקוס , או לוותר בכלל, המרק יהיה טעים גם בלי.
להשמיט את הגבינה ואת החמאה ולהשתמש רק בשמן זית.

באותו סגנון

עוד באותו סגנון

תגובות

14 תגובות

  1. אנחנו מאדדדדדד אוהבים מרקים, ומאד אוהבים ברוקולי
    כל שזה פשוט מרק נהדר בשבילנו
    אגב – אנחנו אוכלים מרק גם בקייץ (כשהמזגן עובד בעליזות)
    למרות שאני חייבת להגיד, שהתמונות כל כך מעוררות תיאבון, שנראה לי שכל אחד ישמח לאכול את המרק הזה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *