מבשלת חלומות

קציצות חזה עוף בטעם חמוץ -מתוק.

סיפור תחילה ואחר'כ מתכון.
נכדי המתוק בן השנתיים וקצת,גר בבוסטון הרחוקה ומבקר שם בגן של הjcc, גן בו מדברים עברית וגם אנגלית. ביום שישי מונה המתוק לתפקיד" אבא של שבת".ביתי כתתה את רגליה אל הבוצ'רי(כשר)לקנות מיץ ענבים וחלה,אותם חילק הקטנצ'יק בין ילדי הגן.בתמורה הוא קיבל למשמורת למשך השבת דובון חובש כיפה ולבוש בסוודר עם מגן דוד ,כמו כן קיבל ערכה הכוללת שירי שבת.
בשבת בבוקר קם הילדון,חיפש את הדובי ומשלא מצא ,אמר לאמא שלו בפנים עצובות:"אמא איפה ה'?אני לא מוצא אותו".
ומתכון קציצות מאד טעים העשוי מחזה עוף בטעם חמוץ –מתוק שילדים מאד אוהבים ומבוגרים אפילו יותר.

אתם תזדקקו ל:

  • 1/2 קג' חזה עוף טחון.
  • 3 בצלים גדולים קצוצים דק.
  • 3 גזרים גדולים.
  • 1/2 חלה.
  • 3 ביצים.
  • מיץ מ2 לימונים.
  • סוכר לפי הטעם ,בערך 3/4 -1 כפות.
  • מלח,פלפל שחור ,אבקת מרק עוף(לא הכרחי).
  • 6 כפות שמן זית או שמן קנולה.
קדם הכנה:
משרים את החלה במים עד שהיא רכה (כ 5 דק'),מורידים את הקרום,סוחטים היטב ומפוררים את הפנים.

מקלפים את הגזרים ומגרדים על מגרדת עדינה.

ההכנה:
מניחים 2 מהבצלים הקצוצים בסיר שטוח ,מוסיפים את השמן ומטגנים עד הזהבה קלה,מוסיפים את הגזר ומטגנים כ2 דק' נוספות.
מניחים את הבשר בקערה,מוסיפים את החלה המפוררת,את הבצל הנותר(לא מטוגן),מחצית מכמות הגזר והבצל המטוגנים,ביצים,מלח,פלפל,ואבקת מרק עוף לפי הטעם,מערבבים היטב.
מניחים לתערובת לעמוד כ1/2 שעה.
מחממים שמן במחבת,יוצרים קציצות קטנות עד קטנטנות,ומטגנים לגוון זהוב,מניחים על נייר סופג.
לתערובת הגזר שנשארה בסיר מוסיפים את מיץ הלימון, כ2 כוסות מים ,מביאים לרתיחה ומוסיפים את הסוכר,מלח ופלפל שחור,(ניתן להוסיף 1 כפית אבקת מרק עוף).מוסיפים את הקציצות ומבשלים על להבה בינונית כ 20 דק' ,הרוטב צריך להיות סמיך.
הטעם אמור להיות חמצמץ עם מעט מתיקות,אם שמתם יותר מידי מיץ לימון,תוסיפו עוד קצת סוכר,אם שמתם יותר מידי סוכר תאזנו עם מיץ לימון.
הטעם נפלא,אנחנו אוהבים אם אורז.

About the author

admin

4 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים