מבשלת חלומות

קיש בטטות וברוקולי

בראשית הקמת הבלוג (שעדיין הוא בחיתוליו) ניסחתי לעצמי כל מיני כללים. על מה כן לכתוב ולהביא וכמובן על מה לא…. רק ששכחתי כלל חשוב מאד…אין כללים וסופם של כאלה להוכיח את היוצא מהכלל.

הצהרות גם אם הן נאמרות לעצמי ,מתמוססות מכוחן של הנסיבות.

אחד הכללים שעליהם החלטתי היה :אין מביאים מתכונים של בלוגרים אחרים ! הרציונל שעמד מאחורי הכלל הזה סבר כי אין צורך להלאות את הקוראים במשהו שמישהו אחר הביא , וגם כי צריך להשתדל להיות מקוריים .הכלל הזה התחלף בכלל אחר שהחלטתי לעצמי (אפשר להבחין עד כמה אני עקבית :) שבו אפשר להביא מתכונים של אחרים ,אבל חשוב עד מאד לציין מהיכן הם הובאו..(הגינות) ולתת להם בכל זאת פרשנות משל עצמי . טוויסט אחר למנה שהוא פרי מחשבתי. זה הכלל בינתיים עד שהוא יתחלף לו באחר.

כל זה מוליך אותי היישר למתכון הבא שלקחתי והכנתי מתוך הבלוג המצוין הזה

 

קיש כרישה בטטות וברוקולי עם קצת פרשנות משלי .

זהו קיש מעולה שהוא לא רק תאווה לעיניים הוא גם טעים מאד ! הכי אהבתי בו את האפשרויות שגלומות בו ואת הבצק הנהדר.

הכנתי בתבנית 24 ס'מ.

לבצק:

  • 2 ו1/2 כוסות קמח רב תכליתי מנופה.
  • 200 ג'ר קוביות חמאה קרה.
  • 1 כף זרעוני כוסברה כתושים (אני טחנתי במטחנת תבלינים).
  • 3 ענפי תימין , עלעלי התימין מופרדים מהענפים.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1 ביצה.
  • 2 כפות מים קרים.

ההכנה:

שמים את הקמח ,הכוסברה ,תימין ,חמאה ומלח במעבד מזון ומעבדים את הבצק בפולסים קצרים רק עד שהוא נעשה פירורי. מוסיפים ביצה ומים קרים ומעבדים קצרות רק עד שהבצק נעשה אחיד . מפסיקים את פעולת המעבד ולשים קצרות בידיים . אני יצרתי "דיסק" עגול מהבצק ,עטפתי בניילון והכנסתי את הבצק למקרר ל30 ד'ק.

מלית:

  • 2 בטטות בינוניות.
  • 2 כרישות שטופות ומנוקות היטב מחול ,אני עושה חתך ארוך לאורכן ושוטפת היטב בין העלים. חותכים לחתיכות קטנות.
  • 1 בצל סגול גדול קצוץ דק.
  • 3 שיני שום קצוצות.
  • 3 ענפים של תימין.
  • ראש קטן ברוקולי.
  • 3 ביצים.
  • 1/2 כוס גבינת קשקבל.
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן(תוספת שלי )
  • 1 גביע שמנת חמוצה(במקום 1/2 כמו שמוצע במתכון) לחילופין אני מאד ממליצה על מיכל שמנת מתוקה.
  • 1/2 כף סוכר חום (במקום 1 כף).
  • 2 כפות חמאה.
  • 7 כפות שמן זית.

ההכנה:

מקלפים את הבטטות ,פורסים לפרוסות של 1/2 ס'מ. מערבבים עם הסוכר ,מוסיפים את עלעלי התימין ו5 כפות שמן זית. מסדרים בתבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט ואופים כ30 ד'ק בחום של 180 מעלות עד שהבטטות מתרככות ומזהיבות מעט ,אך עדיין שומרות על מרקם מוצק.

 

חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים .בסיר קטן מביאים מים לרתיחה ומבשלים את הברוקולי במשך 3 ד'ק , מסננים ושוטפים תחת מים קרים.

במחבת מניחים את הבצל ,שום וכרישה ,מוסיפים את החמאה ו2 כפות שמן זית ומטגנים עד לריכוך והזהבה קלה.

ממשיכים:

מוציאים את הבצק מהמקרר ,מקמחים את משטח העבודה ומרדדים לעובי של 1 ס'מ.

מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים לתבנית אפייה משומנת במעט חמאה. דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא ל10 ד'ק נוספות.

כשתערובת הבצלים מתקררת מעט ,מוסיפים פנימה את 2 הביצים הנותרות,שמנת ,גבינות ,פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם.

מוציאים את הבצק מהמקפיא ,מסדרים מעגל בטטות חיצוני.במעגל פנימי מסדרים את הברוקולי ,שוב בטטות ובמעגל הכי פנימי ברוקולי.

יוצקים מעל את תערובת המילוי. אני פיזרתי למעלה 3 כפות גדושות גבינת פרמזן מגוררת.

. אופים בחום של 180 מעלות במשך 30-40 ד'ק עד שהקיש מזהיב.

בהמשך גיליתי שנשארתי עם כמות יפה של בצק מדהים . האפשרות לזרוק אותו לא עלתה על דעתי וגם להקפיא לא רציתי. כמו כן נשארו לי בטטות…

עשיתי עם עצמי סיעור מוחות קטן והגעתי למנה הזו שהיא מדהימה בפני עצמה.

מה שהופך אותה לממש שווה ,הוא הניצול של מצרכים שכבר היו לי….

ההכנה של החטיף שממש נחטף:

את הבצק שנשאר רידדתי לבצק בעובי 1/2 ס/מ.

קרצתי לעיגולים בעזרת חותכן

פרסתי 1/2 גליל גבינת פרומעז לפרוסות דקות.

3 כפות עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות דק.

עלים מופרדים מ2 ענפי בזיליקום.

ההכנה:

אופים את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה עד להזהבה קלה (אל תשכחו התנור כבר חם).

מסדרים את עיגולי הבצק שהתקררו מעט בצלחת הגשה יפה.

מניחים על כל עיגול פרוסת בטטה.מעל מניחים פרוסת גבינה.

מפזרים עגבניות מיובשות ומקשטים בבזיליקום.

מעט מלח גס ופלפל גרוס מעניקים טאץ' סופי…..

.

 

 

 

 

About the author

admin

9 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים