מבשלת חלומות

צבעים של חורף וסלט בורגול קטן

ארגמן של סלק ורימון..

 

אני הולכת לשוק , רק אחרי שאני סורקת היטב את המקרר . מוודאת מה חסר , רושמת רשימות ומבטיחה להיות מאד עקבית ומדויקת …

ואז אני מגיעה לשוק ורואה את קשת הצבעים שהחורף מנפיק וקונה רק כי הכל יפה ,טרי ושובה לב.

קשת צבעי ירוק עמוק ורענן : שעועית ירוקה , שומר עם תפרחתו העדינה , ארוגולה , כרוב ירוק עם עלים פריכים , כזה שמתחשק עכשיו לתלוש את עליו אחד אחד ולמלא בכל טוב.

מגוון צבעי סגול : עלים וורודים – סגולים של צנוניות מוארכות וגם הקטנות עגלגלות בגוון בורדו .

סלק טרי באדום עז , מחובר אל עלים ירוקים מרושתים בעורקים וורודים , ישר אני חושבת עליו כשלם וזוכרת מה אפשר להכין מהעלים הנפלאים הללו .

רגבי אדמה נצמדים אל הסלק , מסרבים לעזוב . ריח של שורש ומעמקים של אדמה , מאיצים לי את הדופק .. כמהה לקחת את כל השלל , לפרוש במטבח ולראות מה יקרה . יודעת שלפעמים לא צריך יותר משמן ירוק עמוק ומלח גס ואפור.

צבעים של חורף וסלט בורגול קטן

אני אוהבת מאד כאלה מנות :
 
1) כי הן יפות להלל
 
2) בריא , בריא ושוב פעם בריא…
 
3) קלי קלות של הכנה
 
4) דיאטטי , דייייי !!!!
 

מה צריך:

 
  • 1 כוס בורגול גס
  • 1/2 כוס עדשים קטנטנות
 
  • 2 סלקים בגודל בינוני
  • חופן שעועית ירוקה
  • צרור קטן של ארוגולה
  • 3-4 צנוניות קטנות
  • 1 בצל סגול קטנטן קצוץ דק
  • 3-4 ענפי נענע , רק העלים
  • 1/4 חב' פטרוזיליה קצוצה דק .
  • חופן גרעיני רימון , לא הכרחי , אבל מאד מוסיף לטעם הכללי .
  • 50 גר' גבינת טולום או גבינה אחרת (בולגרית או צפתית) , את גבינת הטולום אני קונה בגבינריה בשוק האיכרים , גבינה חריפה במידה , עזת טעמים , נפלאה לסוג כזה של מנות , צריך רק מעט ממנה ,כדי להדגיש טעמים.
 
רוטב:
  • 2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה
  • מיץ מ1/2 – 1 לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
 
מה עושים לפני:
מקרצפים את הסלק מרגבי הבוץ , מייבשים ומניחים כל אחד בנפרד בנייר כסף . אופים בתנור בחום של 200 מעלות כשעה , או עד שמזלג ננעץ בקלות . מצננים .
 
מרתיחים מים בסיר קטן , קוטמים את השעועית , מבשלים במים לא יותר מ 2 דק' , ושוטפים מיד תחת מי ברז , או מניחים בקערה עם מים ומס' קוביות קרח . מסננים .
 
שוטפים את הבורגול , מסננים , מניחים בסיר קטן עם 1/2 כף שמן וקורט מלח מביאים לרתיחה , מנמיכים את הלהבה , מכסים ומבשלים כ10 דק' או עד שאין בכלל מים .
 
שוטפים את העדשים , מסננים ומבשלים בסיר קטן , ללא מכסה , עם הרבה מים , כ15 דק' , עד שהן רכות אך עם מנשך מוצק עדיין , מסננים .
 
קוצצים דק את הנענע , פטרוזיליה , חותכים לפרוסות את הסלק , מכינים את הרוטב .
 
הסלט כבר במרחק אכילה…..
מכינים קערת הגשה יפה , בעזרת מזלג מפרידים את הבורגול , מוסיפים את כל החומרים . מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעדינות . מפוררים למעלה את הגבינה ומקשטים בגרעיני הרימון .
 
הצעת הגשה אישית : ניתן לשמור את המצרכים בנפרד ובכל יום לקחת לעבודה מנה אישית ולתבל סמוך לארוחה.
 

About the author

admin

6 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים