מבשלת חלומות

עוגת גבינה משוישת בפטל


גבינה ופטל מוקטן 1

את העוגה הזו תכננתי מזמן , אבל לא הייתה לי הזדמנות מוצלחת בשבילה וגם כי לא היה עדיין פטל
הפטל שהפציע בשווקים , אדום לוהט  , עורר את הזיכרון של אותה עוגה והבטחה שהבטחתי לעצמי
חג השבועות שמתקרב בצעדים רחבים למדי , נתן משנה תוקף להחלטה  , כי רציתי להביא לכם משהו ממש משובח לחג .
בדרך כלל קל לספק אותי בנושא פירות יער בכלל ופטל בפרט . אני אוכלת אותם כך כמו שהם , או עם יוגורט וגרנולה בבוקר . זה פינוק של קיץ שעליו אני לא מוותרת . חוץ .. ממאפים ממש משובחים כמו העוגה הזו.
אז מיהרתי לי השוקה אל האיש המחייך וטוב הלב משדה יעקב  , שמוכר אותם עטופים באריזות קטנות . הוא מגיש אותם כמי שמגיש מתנות קטנות של בוקר  , עטופים עדיין בטל .
הצצה פנימה  ואני רואה אותם נחים שם אדומים ארגמניים עטופים פלומה דקה וקטיפתית , מבטיחים כל כך .
אז אני לוקחת כמה חבילות , שיהיה וגם כי תיכף  האדום הזה יעלם.

עוגת שיש גבינה ופטל
עוגת גבינה ופטל 8


מחירו של הפטל בשווקים , גבוה עד כי ניתן לחשוב שהוא נסחר בבורסה . אבל המרתי את חלקו של הפטל לפטל קפוא , כדי להוזיל את מחירה של העוגה . אך חלקו של הפטל חייב להיות טרי .  סכ"ה צריך לעוגה בין 400 -450 גר' פטל.

בשוק האיכרים ניתן להשיג אריזה גדולה של פטל סוג ב' , שנועד לריבות וכאלה . הוא יהיה מצוין לעוגה , מלבד הפטל לקישוט שצריך להיות יפה . מחירו של  הפטל הזול יותר הוא 30 ₪  לק"ג , שזו מציאה ענקית!!! אבל , צריך להשכים כדי לזכות בו , כי הוא נגמר ממש מהר
העוגה ממש שווה , היא משויישת בפטל בתוכה , גם השמנת המתוקה שמכסה את העוגה ,  נצבעת בוורוד בזכות הפטל הטרי  שעורבב לתוכה , הפטל גם מקשט את העוגה .

מה צריך:

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
נייר פרגמנט
לבסיס העוגה:

150 גר' ביסקוויט פתי בר
3 כפות חמאה נמסה
טוחנים את הביסקוויטים במג'ימיקס , עד לפירורים עדינים .
מעבירים לקערית , מוסיפים את החמאה . מערבבים היטב עם קצות האצבעות , עד שכל החמאה נספגת היטב בביסקוויטים . מעבירים לתבנית  משומנת ומרופדת בנייר פרגמנט ומהדקים היטב לתחתית התבנית .
אופים בחום של 180 מעלות למשך 10 דק' או עד שמזהיב ממש מעט .

לתערובת הפטל:

200 גר' פטל טרי או קפוא . עדיף כמובן טרי . אם משתמשים בקפוא , יש להפשיר במקרר לילה קודם בתוך מסננת וכלי מתחת למסננת , כדי להגיר כמה שיותר נוזלים.
30 גר' סוכר
1 כפית מיץ לימון
2 כפיות קורנפלור
2-3 כפיות מים .

איך:

בכלי קטן שמים את הפטל  , סוכר ומיץ לימון . מבשלים על להבה בינונית כ- 5 דק'.
עוגת גבינה ופטל מוקטן 2

עוגת גבינה ופטל מוקטן 4

הסוכר נמס , בעבוע איטי , יחס עדין

בקערית קטנה מערבבים את המים והקורנפלור, מוסיפים לפטל ומביאים לרתיחה עדינה  , למשך דקה . מקררים .

כך התערובת צריכה להראות

כך התערובת צריכה להראות

לתערובת הגבינה:

400 גר' גבינת שמנת
250 גר' גבינת ריקוטה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
4 כפות יוגורט
קליפה מלימון שלם

איך:
מערבבים היטב בקערה את כל החומרים .
מעבירים לתבנית עם בסיס הביסקוויטים , משטחים עם ספטולה .
מעבירים את הפטל  בכמה נקודות על פני מלית הגבינה . מעבירים  קצה סכין ומערבבים לצורת שיש .
עוגת גבינה ופטל מוקטן 5

עוגת גבינה ופטל מוקטן 3אופים בחום של 175 מעלות למשך כשעה עד שהעוגה מתייצבת  , והיא יציבה  , משאירים בתנור כבוי עם דלת התנור פתוחה למחצה ,  עד שהעוגה מתקררת

לציפוי:
ניתן לוותר על הציפוי , אבל הוא מוסיף המון !!!!
150 גר' פטל  טרי או קפוא , מכינים בדיוק כמו שמכינים את הפטל למלית הגבינה,  אך מפחיתים את הקורנפלור לכפית אחת , ומים 2 כפיות . מקררים .
1 שמנת מתוקה
1 כף סוכר .
איך:
מקציפים את השמנת המתוקה עם כף הסוכר לקצפת יציבה .
מוסיפים ידנית ובתנועות קיפול את הפטל .
מצפים את העוגה כשהיא קרה לגמרי .
מקשטים בפטל טרי .

עוגת גבינה ופטל מוקטן 7
עוגת גבינה ופטל מוקטן 9

About the author

haya

2 תגובות

הוסף תגובה
  • הכנתי את העוגה לפני מספר חודשים
    אחת המיוחדות והטעימות שיש, וגם יפההה
    הולכת להכין אותה שוב בסופ"ש לארוע חגיגי
    הבלוג שלך מעולה

    • תודה טובה
      לצערי רק עכשיו הבחנתי בתגובה שלך ..בדר"כ אני ממהרת לענות , מתוך כבוד רב למי שטרח והגיב.
      שמחה שאהבת את העוגה ועוד יותר שאהבת את הבלוג .
      תודה רבה מאד
      חיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים