מבשלת חלומות

עוגת גבינה ואוכמניות טריות.

פגשתי אותו במסדרון , אני בדרך החוצה , הוא פנימה. חלפתי מחייכת , שלום ומה נשמע..

שום דבר לא הכין אותי להבעת העצב שעלתה על פניו , להילוכו שעצר ולמונולוג הכאב שלו.

הוא דיבר על אימו האהובה , על לכתה מעימו בחטף.

עמד לו גבר כבן 50 וקצת , מדבר על יתמותו , על היותו עכשיו בודד בעולם.

האיש הוא בעל משפחה , עם ילדים . אך הוא חש שנגדע השורש , הבסיס.

הוא דיבר על תחושה של תלישות.

מספר לי על ימים , שהוא חולף על פני ביתה , בדרך לשלו . מסתכל אל החושך בחלונות , ומרגיש כמו ילד עזוב , שאין לו לאן לחזור.

עמדתי שם , מקשיבה , ליבי מבין את הכאב והבדידות עליהם דיבר.

זכרתי באיזו אהבה הוא דיבר על התבשילים שלה , עיניו נוצצות..

מידי פעם היה מביא לנו לטעום . אני זוכרת עוגת גבינה שאהבנו במיוחד .

שמנתית ,רכה ומתוקה בדיוק במידה האהובה עלי .

למעלה היא הייתה מניחה , שכבה עבה של אוכמניות , כאלה שבאות בקופסת שימורים . ספק ריבה , ספק מלית .

שילוב הצבעים היה מדהים , הטעם ממכר .

לקח לי המון זמן ,ומצאי של אוכמניות טריות , עד שהחלטתי להכניס אותן פנימה… טריות וסגלגלות.

ציפוי פירורים עדין ומתוק בא במקום האוכמניות , והן בפנים , בתוך המלית , מהוות ניגוד חמצמץ למתיקות העוגה , ומנשך של מוצקות , המהווה ניגוד משלים לקרמיות הענוגה.

 
 
 
 
 

אז כן זה סוג של מחווה …

גם כדאי ממש למהר , כי הן , האוכמניות , מיד עוזבות…..

עוגת גבינה ואוכמניות טריות

מצרכים:

לבצק:

  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 2 ו1/4 כוסות קמח.
  • 200 גר' חמאה קרה ,חתוכה לקוביות.
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • קליפה מגורדת מתפוז אחד
  • 1 ביצה .

ההכנה:

הערה מקדימה:

הכנת בצק פריך ,צריכה להיות מהירה , לא מעבדים יותר מידי במעבד המזון . ברגע שפירורי הבצק , התגבשו לכדי בצק מוצק , מפסיקים את פעולת המעבד

ולשים קצרות ביד , כדי לתת מגע סופי לבצק , מכניסים למקרר ל30 דק'.

מנפים את הקמח , שמים במעבד המזון עם כל החומרים למעט הביצה .

מעבדים בפולסים קצרים , עד לקבלת פירורים .

מוסיפים את הביצה , מעבדים קצר רק עד שמתגבש .

אם אין מעבד מזון , אפשר להכין את הבצק ידנית. הסרטון הזה מראה נפלא ,איך מכינים (רק משתמשים ברשימת החומרים שלמעלה ) . את הביצה מוסיפים בסוף לקבלת בצק מוצק.

מוציאים את הבצק מהמקרר . מחלקים אותו , לשני חלקים : 2/3 + 1/3 .

מחממים תנור ל175 מעלות צלזיוס.

מקמחים משטח עבודה , מרדדים את 2/3 הבצק לעיגול בקוטר 26 ס"מ.

מגלגלים על מערוך ומעבירים לתבנית קפיצית משומנת היטב (בקוטר 26 ס"מ) . מהדקים רק לתחתית התבנית . ומחוררים במזלג במספר מקומות .

את 1/3 הבצק ,מעבירים לתבנית מרובעת קטנה , גובה הבצק בתבנית צריך להיות כ – 1 ס"מ.

אופים את שתי התבניות , כ- 15 דק' ,או עד שהבצק מזהיב היטב.

מקררים . את הבצק בתבנית המרובעת , מפוררים לפירורים קטנים ועדינים. אלה יקשטו את העוגה למעלה..

למלית:

  • 250 גר' אוכמניות טריות , לא ניסיתי עם קפואות , אבל זה יכול להיות רעיון לא רע .. (אני הקפאתי השנה אוכמניות , אדווח אם שווה…) .
  • שוטפים את האוכמניות , ומייבשים עם מגבת נייר.
  • 500 גר' גבינה 5% שומן.
  • 250 גר' גבינת שמנת בעלת 30 אחוזי שומן.
  • 3/4 כוס סוכר
  • 5 כפות לא גדושות אינסטנט פודינג ווניל. (1/2 חב')
  • 1 כפית ג'לטין.
  • 1/4 כוס חלב
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה.
  • גרידה מלימון אחד .

ההכנה:

בכלי קטן , שמים את החלב והג'לטין , מערבבים ומכניסים למיקרו ל20 שניות . התערובת צריכה להיות פושרת , מערבבים שוב.

אפשרות נוספת : לחמם את החלב בסיר קטן עד לדרגה פושרת , להוסיף את הג'לטין ולערבב היטב.

בקערה שמים את הגבינות , מוסיפים את הג'לטין ומערבבים .

 


מוסיפים את האוכמניות וגרידת הלימון. מערבבים בעדינות .

מקציפים את השמנת , הסוכר ואינסטנט פודינג ווניל , עד לקצף יציב וגלי.

מוסיפים את תערובת השמנת לתערובת הגבינה. מערבבים בתנועות עטיפה.

מעבירים לתבנית הקפיצית , מיישרים .

מוסיפים את הפירורים למעלה .

משאירים במקרר למשך הלילה , או לפחות ל6 שעות.

מחלצים מהרינג .. אני מצליחה גם לשחרר את התחתית , אבל זה לא חובה . גם כך העוגה תחוסל במהירות …

About the author

admin

6 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים