מבשלת חלומות

מאפינס שוקולד ותפוזי דם

פעם קיבלתי ארגז קטן של תפוזי דם . הקליפה הייתה מעט מחוספסת ולא מבריקה , אפילו מעט מצ'וקמקת. אבל כדין הדברים שניתן להגיד עליהם , אין תוכם כברם….שמשמעותו :אין קשר בין מה שרואים למה שיש באמת….
הבפנים היה גווני גוונים של אדום ,כתום . כל קשת צבעי האדום והכתום נשזרה בתוך הפרי.

הטעם היה מתוק ומיוחד , מרוכז ועמוק בטעמיו…

בחלק ממש קטן מהפרי ,הכנתי מאפינס שוקולד מדהימים ,טעם התפוזים הפך את טעמם של המאפינס , למיוחד יותר והצבע השפיע על גוון הבצק , גרם לו להראות צהוב ,כתום יותר.

מאז בכל עונה אני מחפשת את אותם תפוזי דם ,לפעמים לא מוצאת.

השבוע הלכתי לחנות הירקות האורגנית שלי בשוק האיכרים וחיפשתי אותם , מסתבר שאיחרתי ועונתם חלפה. העונה שלהם קצרה וכמות הפרי המשווקת קטנה מאד.

בעלת המקום שלפה פנקס ענקי ,רשמה את פרטי … לשנה הבאה. היא התחייבה לזכור שאני אוהבת תפוזי דם.

בינתיים תשוקתי לאותם מאפינס הפכה לקצת אובססיבית ,ומצאתי את עצמי מחפשת תפוזי דם , כאילו על כך עומד העולם.

מצאתי בסוף תפוזים שעברו מעין הכלאה בין תפוז רגיל לתפוז דם . אפילו הייתה עליהם מדבקה שהעידה על כך שהם אדומים .

טעם התפוזים שונה מעט מהרגילים , אך בניהם לבין תפוזי הדם של אז , הדמיון היה קלוש.

המאפינס יצאו נפלאים … אבל אם אתם יכולים להניח את ידיכם על תפוזי דם כאלה קטנים ואמיתיים , מצ'וקמצ'ים ,עם צבע בורדו עז ….

האופציה שאני מצאתי טובה ,אבל גם תפוזים רגילים יהיו ממש בסדר…

המאפינס האלה באמת נפלאים , את השוקולד אני חותכת לקוביות גסות , כמותו גדולה יחסית , מה שמעניק טעם שוקולדי נפלא ונוכח מאד.

מאפינס שוקולד ותפוזי דם

מתקבלים 9 מאפינס די גדולים.

אין צורך במיקסר !!! זמן הכנה 20 דקות. זמן אפיה 20 דקות . סביר מאד בשביל העונג הזה.

מצרכים:

  • 1 ו 3/4 (275 גר.) כוסות קמח מנופה
  • 1/2 כוס (100 גר. ) סוכר
  • 1 ו 1/2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית מלח
  • קליפת תפוז של 3 תפוזי דם קטנים מגורדת ,או קליפה מ1 ו 1/2 תפוזים אדומים גדולים או רגילים.
  • 170 גר. שוקולד מריר (70%מוצקי קקאו) חתוך לקוביות בגודל בינוני.
  • 115 גר. חמאה מומסת
  • 2/3 כוס מיץ תפוזי דם (או רגיל)
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 2 ביצים גדולות.
  • לסירופ תפוזי הדם:
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מיץ תפוז דם

ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות

משמנים בחמאה תבנית שקעים למאפינס

בקערה , מערבבים יחד :קמח ,סוכר ,אבקת אפיה ,אבקת סודה לשתיה, מלח וקליפת התפוז , מערבבים ומוסיפים גם את השוקולד , מערבבים .


בקערה נפרדת : מערבבים את החמאה , מיץ התפוזים ,תמצית הווניל והביצים.

מוסיפים את תערובת החמאה לקערת החומרים היבשים , מערבבים עד שהתערובת אחידה , נזהרים לא לערבב יותר מידי .

מעבירים לתבנית השקעים , וממלאים בנדיבות .

אופים בין 20 – 25 דקות , עד שמזהיב . כדאי לא לאפות יתר על המידה.

גם כאן מבחן הקיסם יעיל מאד , אלא אם הקיסם חדר דווקא לשוקולד ואז הוא כמובן יצא לח…

מוציאים את המאפינס מהתנור. ומכינים את הסירופ : מבשלים יחד בסיר קטן עד שהסוכר נמס , וממשיכים לבשל על להבה נמוכה , עוד מספר דקות עד שמתקבל סירופ מעט סמיך.

בעזרת קיסם מנקבים מעט כל מאפינס , יוצקים את הסירופ למעלה ,על כל אחד .

מקררים ומוציאים מתבנית השקעים.

About the author

admin

6 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים