מבשלת חלומות

כרוב ממולא של אמא שלי

כרוב 13בזמן האחרון אני טומנת .

פעם טמנתי את הראש בחול , ככה היה לי נעים  ולא הרגשתי צורך לחפור.
היום אני טומנת את נפשי בכף ידי , כי ככה מרגיש לי נכון לעכשיו.
אני גם טומנת מלית שוקולדית ושמנתית בתוך בצק שמרים רך ומזמין.
טומנת בשר ואורז בעלי כרוב שקופים .
עורמת המון דברים טובים בתוך בצק תפוח , טומנת וממתינה .
אוהבת את הציפייה הזו  , מאפשרת לה להימשך כמה שאפשר .

מפזרת בעצלתיים את המלית , מחליקה אותה על פני הבצק בשימת לב רבה , מקפידה שכל חלקי המלית יהיו שווים בכל מקום .
רק אז אני מגלגלת , לוקחת את הזמן , ומשאירה .
נותנת להם לנוח יחד, להתיידד. כמו זרע שנטמן באדמה  , האדמה חובקת אותו לתוכה , שניהם לא יודעים מה יהיה בקץ היחסים שנרקמו שם  ביניהם.
מרגישה כמו הזרע הזה שנובט עכשיו בתוך נפשי .
מרשה לעצמי לאט, לשנות מחשבות , אורחות חיים וסיסמאות שאינן מתאימות לי יותר .
ממתינה.

כרוב ממולא של אמא שלי

כרוב 11
לאמא שלי היה מגע רך ועוטף .
כשהייתה נכנסת למטבח , היו פניה נעשות רכות .
הייתה נשענת על השיש במטבח  , מכינה כוס קפה קודם לכן . ואז היו ידיה מלהטטות , ברוך , בשקט .

את עלי הכרוב הייתה חופנת ביד אחת , מטמינה את המלית ומגלגלת , מניחה.

הייתי מתבוננת לפעמים ויכולתי לראות מבעד לשקיפות המעודנת והמשורגת של עלי הכרוב במילוי שנח לו שם , מגיר את מיציו  ומעורר את בלוטות הטעם בהבטחה  הטמונה  שם בתוך  העלים .
כך היה נבנה לו הסיר , שכבה אחר שכבה . ציפייה גדולה הייתה שם , כזו שיודעת ומרגישה את הטעם .
ככה בדיוק אני עושה , מחקה את אימי בכל כך הרבה דברים  , לזיכרון יש דרכים לחרוט אותם גם בגוף .

  • מה צריך:
    2 כרובים גדולים , תמיד אני פוחדת שלא יהיו לי מספיק עלים , אז אני קונה יותר שיהיה.
    500 גר' בשר טחון טרי
    2 כוסות אורז .
    2 בצלים גדולים קצוצים דק.
  • 4-5 כפות שמן קנולה או שמן זית .
    1 כפית פלפל שחור.
    1 כפית גדושה פפריקה חריפה , פחות למי שלא אוהב חריף .
    מלח לפי הטעם , תתחילו עם כפית  , תטעמו קצת ותוסיפו עם חסר .
    למי שאין לו התנגדות בסיסית , אז 1 כפית אבקת מרק עוף , כך אמי הייתה עושה .
    לרוטב:
    1 קופסה רסק עגבניות באיכות טובה   200 גר'
    1 כפית פפריקה מתוקה
    1/2 כפית  פפריקה חריפה
      1/2כפית פלפל שחור
    1 כפית סוכר
    1/2 כפית מלח
    1/2 כפית אבקת מרק עוף (לא הכרחי)
    לטעום , אם חסר מלח אז להוסיף

איך:
מכינים קערה מאד גדולה ומכסה שיתאים לקערה .

מעמידים לרתיחה קומקום מלא של מים .
מורידים חלק מתחתית הכרוב , מסמנים קוטר של כל החלק העצי , ומתחילים לפלס את הדרך פנימה עד שמוציאים אם רוב ליבת הכרוב.
כרוב8
מעמידים בקערה את הכרוב , כשהחלק החתוך כלפי מעלה .
המים רתחו? יוצקים אותם אל לב הכרוב ומיד מכסים .
המים אמורים לכסות את הכרוב , אם יש צורך , מרתיחים עוד מים ויוצקים פנימה ומיד מכסים .
משאירים ככה קצת .ובינתיים במחבת רחבה מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה.
בקערה נפרדת שוטפים היטב את האורז , ומניחים במסננת לניקוז כל הנוזלים.
כשהנוזלים התנקזו מעבירים שוב לקערה , מוסיפים לאורז את הבשר הטחון ואת הבצל המטוגן עם השמן שבו הוא טוגן .
כרוב7
מוסיפים את התבלינים , ומערבבים היטב , בידיים  , רק בידיים  כדי להרגיש ..
שופכים את המים בו הושרו עלי הכרוב ,  מפרידים את העלים אחד אחד , אתם תראו באיזו קלות הם נושרים להם .
כרוב 1
מתחילים במלאכת הגלגול .
בכל עלה שממלאים , מורידים את החלק העצי שקרוב ללב הכרוב , החלק הקשה .
שמים כף מלית בחלק הקרוב אלינו , גלגול אחד מעל המלית , אחר כך מביאים את שני צידי העלה מעל המלית וממשכים לגלגל , מניחים בסיר.
כרוב 3
כך ממשיכים עם שאר העלים והמלית , מסדרים בסיר במעגלים מהחוץ לפנים . שכבה על שכבה .
כרוב6

עוד אחת..

עוד אחת..

באותה קערה של המלית , שמים את רסק העגבניות  והתבלינים ומים כ-2 כוסות .
כרוב9
יוצקים לסיר , אבל קרוב אל הדפנות , מוסיפים עוד מים עד כיסוי הממולאים .
מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה ומבשלים כ- שעתיים על להבה נמוכה .
אפשר להשלים את הבישול בתנור , ז"א שעה וחצי על להבה נמוכה ועוד 30 דק' בחום של 170 מעלות .
חום התנור אהוב עלי כאן מאד , כי הוא משחים מעט את הממולאים ומרכז טעמים .
שיהיה בתיאבון  .
כרוב 12

ספרו איך היה , תעשו לייק, שתפו , רק אל תשאירו אותי כאן לבד:-))

About the author

haya

9 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים