מבשלת חלומות

חלומות על קישואים במלית בורגול ועדשים

 
 
 
 בלילה , כשהלכתי סוף סוף לישון , מניחה גוף עייף על סדינים קרירים ,נעטפת בשמיכה כמו שנעטפים בחיבוק גדול . חשבתי שאתן רגיעה למחשבות ואשקיט קצת את הקולות שממשיכים להזכיר . את מה שיש עוד לקנות , לבשל , לתכנן , לעשות רשימת מצאי ותכנון לו"ז מדויק . טירוף של חגים שמשאירים אותי קצת תשושה ומנותקת אחר –כך.

ככה זה , דווקא בלילה כשהמחשבות מאוימות על ידי השינה , הן מתעוררות ומסתחררות בראש , לפעמים גם בלי קשר הגיוני , אלא אסוציאטיבי לגמרי .

ניסיתי להרגיע קצת במשפטי סקרלט אוהרה מ"חלף עם הרוח" : "אחרי הכל ,מחר הוא יום חדש" .  עת לחשוב ועת לישון  ,אך כלום לא עזר.

דקה לפני שנרדמתי , עוד זכרתי , שחובה להכין משהו חילופי לריני , שאינה אוכלת ומריחה טלה בשום אופן שהוא .

התעוררתי , כשאני זוכרת שכל הלילה , מיינתי עדשים קטנות ושחורות ורוקנתי המון קישואים מתוכנם .

החלום העיר אותי רעבה , עם קרייבינג מטורף לקישואים ממולאים ועייפות עצומה , ככה זה כשמבשלים כל הלילה…

התבשיל זכה להצלחה עצומה בין כל יושבי הבית , גם בין אוכלי הטלה .

ריני ביקשה מתכון והתרצתה על פרסומו כאן .רק ביקשה שזה יהיה מהר.

קישואים במלית בורגול ועדשים , עטופים ברוטב לימוני

צריך שיהיה:


4 מנות

  • 8-10 קישואים עגולים וקטנים .
  • 1 כוס בורגול גס .
  • 1/2 כוס עדשים קטנות ושחורות. העדשים האלה הן הכי מומלצות למתכון הזה בפרט ולכל מאכל שיש בו עדשים בכלל . העדשים הללו שומרות גם לאחר הבישול על מרקמן וצורתן , ולא מתכווצ'צ'ות . ניתן להשיג אותן בחנויות תבלינים או (בעיקר) בחנויות טבע .
  • 2 כפות גדושות זרשק ( אוכמניות קטנטנות) שגם אותן ניתן להשיג בחנויות תבלינים ובחנויות טבע.
  • עלים משני גבעולי נענע ,שטופים וקצוצים דק.
  • 2 כפות גדושות כוסברה טרייה קצוצה דק ( מי שלא אוהב , לא חייב)
  • 2 כפות גדושות פטרוזיליה קצוצה דק .
  • 1 בצל גדול קצוץ דק .
  • 4 כפות שמן זית .
  • 1 כפית כמון טחון .
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס .
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם .

קדם הכנה:
1) מכסים את הבורגול במים , ומשרים לשעה . אחרי שעה , מסננים וסוחטים היטב את המים .

2) שוטפים את העדשים , מסננים . מניחים בסיר , מכסים במים , מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה ביונית כ15 -20 דק' . בודקים מידי פעם , כדי לא לרכך יותר מידי , מנשך של אל דנטה – נגיס , אך לא רך מידי. מסננים , שוטפים , ומשאירים במסננת .

3) מסירים לקישואים את ה"כובע" שלהם . מרוקנים את תוכם , משאירים דפנות של 1 ס"מ.

עכשיו אפשר לעבור לליבו של העניין:
מחממים את שמן הזית במחבת , מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה קלה .

מוסיפים את הזרשק , וממשיכים לטגן עוד דקה . מצרפים את הבורגול והעדשים , מטגנים תוך בחישה עוד 3-4 דק' . מתבלים בכמון , צ'ילי , פלפל ומלח . מצננים .

מוסיפים את עשבי התיבול , טועמים ומתקנים תיבול . ממלאים את הקישואים .

רוטב לימון:

  • 4 שיני שום שמנות קצוצות גס
  • 1/2 כפית כורכום
  • פלפל שחור ומלח לפי הטעם
  • מיץ וקליפה מגורדת מלימון גדול .
  • 2 כפות שמן זית .
  • 1 ו 1/2 – 2 כוסות מים .

מחממים את השמן ב סיר קטן ושטוח . מוסיפים את השום , נזהרים לא להשחים . מתבלים בכורכום , מלח , פלפל , מיץ הלימון , וקליפת הלימון .

מסדרים את הקישואים בסיר , מוסיפים מים ומביאים לרתיחה , מנמיכים את הלהבה . מכסים ומבשלים כשעה .

לפני ההגשה מזהיבים מעט את הקישואים בתנור בחום של 200 מעלות ל10 דק'

ריני ואני אוהבות לאכול את הקישואים עם רוטב יוגורט ושמנת , שמעניק עוד קצת חמצמצות , הגברים לא אוהבים , אנחנו מרוצות מאד , כי נשאר לנו יותר…

רוטב יוגורט ושמנת:

  • 1 מיכל של יוגורט
  • 1/2 מיכל שמנת חמוצה
  • עלים מגבעול נענע גדול , קצוצים דק .
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • מיץ מ1/2 לימון
  • מלח לפי הטעם .

מערבבים היטב .

About the author

admin

2 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים