מבשלת חלומות

אורז ירוק -עם פול ,אפונה ועשבי תיבול….


בכל הקשור לבישול אני יכולה להיות די טרחנית…מתעקשת על הכנת מתכון מסוים רק עם ירקות ופירות בעונתם.לפעמים אני מקנאה באנשים שלא מדקדקיםכל-כך.ההתעקשות שלי לא מאפשרת לי להנות ממתכון על בסיס קבוע ,אלא רק כל זמן שהוא מתארח אצלנו…וזו עונתו.
את אותם ירקות ופירות שאפשר להקפיא ,אנימקלפת ומקפיאה וכך יכולה להנות ממאכל מסויםגם לא בעונתו.
את "הבעיה" מעצימים כל אותם ספרים ומתכונים הממליצים בחום :"הכי מומלץ להשתמש בירקות ופירות בעונתם."..ואני ממלאה בצייתנות אחר ההוראות ,רק עד שמגיע "העונתם" אני כבר בכלל שכחתי מהמתכון שבשעתו כל –כך רציתי להכין…
ניסיתי כמובן לציין לי תזכורות בכל מיני פתקים,הבעיה שגם אותם איני מוצאת…
את המתכון הזה אפשר להכין גם מירקות קפואים (סנפרוסט) או להכין מלאי בעונה כמו שאני עשיתי.


מצרכים:

  • 2 כוסות אורז בסמטי.
  • 1 כוס פול טרי או קפוא.
  • 1 כוס אפונה ירוקה , שוב: טרי או קפוא.
  • חצי צרור שמיר קצוץ דק


.

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק.
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
  • חצי צרור כוסברה קצוצה דק.( לא חובה לשונאים המושבעים של הירק הזה).
  • פלפל שחורומלח לפי הטעם ,למי שממש מתעקש על כמויות :כ-1כפית מלח + חצי כפית פלפל שחור.
  • ¼ כפית כורכום.
  • ¼ כוס שמן זית+2 כפות.

ההכנה:

לאורז:
אני מכינה את האורז במתכון הזה ללא מלח.
שוטפים את האורז ומסננים.
מחממים בסיר 2 כפות שמן ,מוסיפים את האורז ,מטגנים כדקה. מוסיפים 3 ו1/2 כוסות מים ,מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהאורז מוכן. מקררים היטב.כדאי להכין מ'ס שעות מראש.
ממשיכים בינתייםבהכנת הירקות.
מטגנים את הבצל ב1/4 כוס שמן הזית עד להזהבה ,מוסיפים את האפונה והפול מטגנים עוד 10 ד'קעל להבה נמוכה.
מוסיפים מחצית מכמות הירקות הקצוצים ,את הפלפל השחור , המלח והכורכום.
את התערובת מוסיפים לאורז הקר ,מערבבים בעדינות.מוסיפים את שאר הירקות הקצוצים ,מערבבים.
אני אוהבת להניח את האורז בתבנית אפיה ,בחום של 200 מעלות למשך 10 -15 ד'ק ,האפיה הזו יוצרת אורז קריספי…. אבל לא חייבים.
אם עושים כך מכינים את האורז אפילו מ'ס שעות לפני ההגשה ,ואז מכניסים לתנור.

 

About the author

admin

7 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים