מבשלת חלומות

אורז בר ,טופו ואספרגוס -הכי בריא!!

טופו לא היה פעם אחד ממצרכי המזון שצרכתי.
פגשתי אותו פה ושם ,אהבתי את הקוביות עם מרקם המשי שלהם בתוך מרק מיסו ,או באגדשי טופו שהייתי אוכלת במסעדת אונמי . אבל חוץ מזה דרכינו לא ממש הצטלבו ,חיינו יופי בלי לדעת יותר מידי אחד על השני…
כשהחלטתי שאני רוצה לאכול אוכל נטול בשר רוב הזמן (בשאיפה לכל הזמן)
לא התכוונתי להיהפך למכורת טופו ,כוונתי הייתה להיחשף למוצרי מזון שונים ודרכי הכנה שונות, שיאפשרו לי לאהוב אוכל צמחוני לאורך שנים ,ולא סתם כהרפתקה זמנית.
פתחתי את טעמי לאפשרויות נוספות.. אך לא שיערתי שבתהליך זה אהפוך למכורת טופו… היום במקרר שלי יש באורח קבע לפחות 3 חב' של טופו….
על הטופו בהרחבה אכתוב פעם אחרת ,כשאביא מתכון של טופו צלוי בתנור עם מבחר טעמים אסיאתיים . אני מכורה למאכל הזה!!!!!!!!
אז ממש הכי בקצרה עליו (כי אפשר לכתוב על טופו עד אין סוף) כדי לשכנע את המהססים …
הטופו מכיל המון חלבונים ,דל בקלוריות (שזה הכי שווה) ,אינו מכיל סודיום וכולסטרול . נמצא ברשימת המזונות הבריאים ביותר בעולם!!!
הוא כמעט חסר טעם וריח משל עצמו ,ולכן מקבל אליו באהבה כל מה שתרצו לשים עליו , התיבול האסייתי מאפשר לטופו להיות כוכב!!!
לטופו שלי שידכתי הפעם אורז בר ואספרגוס… וממש בקצרה על אורז הבר:
אורז הבר ,להבדיל אלפי הבדלות מאורז פרא… אינו אורז בכלל!!אלא קטנייה שקיבלה את השם wild rice על שום דמיונה לאורז. צבעה חום כהה עד שחור אורכה הוא עד 1 ס"מ וטעמה אגוזי ומיוחד מאד.

אורז הבר גדל באגמים ובנחלים בהם הזרימה איטית ,בצפון ארה"ב ובקנדה. האיסוף נעשה תוך חתירה בסירות ולאחריו תהליך עיבוד \ יבוש שאורך כשעה.
האורז לא פראי רק באופן גידולו ,הוא כזה גם מבחינת מחירו השערורייתי . חצי קילו אורז יכול להגיע למחיר של 50 שקל!!! . הבשורה הטובה :שדי ב1/4 -1/2 כוס כדי להעניק את טעמו המיוחד לאורז מלא או רגיל.הוא יפה מאד בצורתו ומעניק ממראהו וטעמו לסלטים ומשדרג מנות אורז אחרות.
את האורז ניתן לקנות ב"עדן טבע מרקט" ,"ניצת הדובדבן" , "אורגניק מרקט" ובכל חנויות הטבע.
הטופו שאני אוהבת הוא טופו מוצק ,( נמצא בקירור) של משק " ווילר", אני אוהבת את המוצקות שלו ואת טעמו. אבל כל טופו יסכון למטרה.
אורז הבר ,טופו צלוי היטב ,ואספרגוס ,הכל בטעם וניחוח אסיאתי הוא שילוב הרמוני שיוצר אנסמבל שלם של טעמים בפה…
ממליצה בחום על המנה הזו שהיא טעימה מאד!!! והכי חשוב…. בכל ביס תוכלו לדעת שזה עתה אתם מאד מטיבים עם עצמכם ואוכלים בריא מאד ,ולא משמין!!!!!!!!
היזהרו מהתמכרות!!!!!

מצרכים:

  • 1 כוס אורז בר.
  • 10 אספרגוס טריים.
  • 1 חב' טופו .
  • 3 שיני שום שמנמנות קצוצות דק.
  • 1 ס"מ של שורש גי'נג'ר טרי וקצוץ דק.
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים באורך 1/2 ס"מ.
  • 1/4 חב' כוסברה שטופה וקצוצה דק.
  • 2 כפות שמן שומשום.
  • 3 כפות רוטב סויה.
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס או 1/2 פלפל חריף.
  • פלפל שחור גרוס. מלח לפי הטעם ,בזהירות ,לטעום! ,כי הסויה מעניקה מליחות למנה.
  • 1/2 כוס שקדים קלויים במחבת חמה ,וקצוצים גס. (לא היה לי ,ולכן הפעם הכנתי בלי)
  • 2 -3 כפות שמן זית.

ההכנה:

את האורז שוטפים היטב ומבשלים כמו פסטה ,לפחות 4 כוסות מים על כל כוס אורז . מביאים לרתיחה ,מנמיכים את הלהבה , ומבשלים עד שמתרכך . אני בודקת מידי פעם ,המרקם צריך להיות נגיס ,ולא רך לגמרי . הגרגרים קצת מתבקעים ותוכן לבנבן נחשף החוצה. מסננים היטב את האורז ממים ,משאירים במסננת עד לזמן הוספתו לשאר החומרים.

את האספרגוס קוטמים בחלקו העצי התחתון ,וזורקים . את שאר האספרגוס חותכים לפיסות אלכסוניות באורך של 2 ס"מ . את החלקים היותר עבים חוצים לשניים.

את הטופו מנגבים היטב ,חותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ,ואחר"כ לקוביות קטנות. מוסיפים 1 כף רוטב סויה ומשהים ,ל10-15 דק'.

מחממים 1 כף שמן זית בווק או מחבת טפלון גדולה שתכיל את כל המרכיבים.
מוסיפים את האספרגוס ומטגנים על להבה גבוהה , בדיוק 2 דק' . כי ממש לא בא לנו אספרגוס מסמורטט!! מוציאים לצלחת ושמים בצד.
עכשיו תורו של הטופו , מוסיפים לווק ומטגנים עד שהוא מזהיב ,בערך 2 דק'. מוציאים לצלחת נפרדת.


מוסיפים לווק עוד כף שמן ,ומצרפים את השום ,הג'ינג'ר ,צ'ילי וחצי מכמות הבצל . מטגנים יחד ,נותנים לריח לבשם את כל המטבח ולשגע קצת את השכנים:-))
מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כ -2 דק' ,כדי להעניק לו קריספיות…
מוסיפים את האספרגוס , הטופו ,את 2 כפות רוטב הסויה הנותרות , שמן השומשום (אפשר רק כף) ופלפל שחור.
מוסיפים את הכוסברה ,ושאר הבצל הירוק . טועמים ומוסיפים תיבול לטעמכם…
מפזרים את השקדים למעלה ,מגישים … ומחכים לתשואות…. ולהדרן…

לעיתים אני עוצרת לחשוב ,כמה מעט אנחנו יודעים על איך מוצרים מגיעים אלינו.. כאילו מאז ומעולם הם ארוזים להם כך בשקיות …
אורז הבר לא סתם יקר … שני הסרטונים הקצרים מראים לנו את הדרך המיוחדת שבה הוא נקטף ומעובד… מרתק!!!

 

About the author

admin

4 תגובות

הוסף תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים